U ČAST UTEMELJITELJA

Mladež HDZ-a odala počast prvom hrvatskom predsjedniku

Splitsko-dalmatinska županija bila je poprište sjećanja i poštovanja u povodu 24. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana. Izaslanstvo, na čelu s predsjednikom Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ivanom Skelinom, zajedno s predsjednikom Mladeži HDZ-a Maksimilijanom Šimrakom i glavnim tajnikom Krunoslavom Katičićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeće ispred spomenika dr. Franje Tuđmana. Ovaj svečani čin bio je ispunjen neizmjernim ponosom, poštovanjem i trajnom zahvalnošću prema predsjedniku Tuđmanu.

U obraćanju, izaslanstvo se prisjetilo ključne uloge dr. Franje Tuđmana u hrvatskoj povijesti. Njegovo odlučno vodstvo tijekom teških političkih i vojnih okolnosti rezultiralo je stvaranjem suvremene Republike Hrvatske. Pod njegovim vođstvom zemlja je bila uspješno obranjena od nemilosrdne srpske agresije te međunarodno priznata i oslobođena od okupiranih dijelova teritorija. Dr. Franjo Tuđman ostvario je svoju državotvornu viziju, trasirajući put Hrvatske prema Europi i Atlantiku.

Na kraju, izaslanstvo je uputilo vječnu zahvalu i slavu dr. Franji Tuđmanu, ističući važnost njegovog doprinosa u oblikovanju suvremene Hrvatske. Poruka je bila snažna:

Neka mu je vječna hvala i slava! Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!

POSLJEDNJE DODANO: