DONNA VEKIĆ

“Mislila sam da umirem prva dva seta, a onda je došla nova prilika i iskoristila sam je”

Donna Vekić je nakon ulaska u polufinale Wimbledona bila baš emotivno uzdrmana, u svakoj sekundi moglo se osjetiti koliko joj znači ovaj rezultat. Na granici da zaplače ipak je nekako izdržala dati nekoliko izjava odmah na terenu broj 1 All England Cluba.

Ne znam, iskreno, kakav je osjećaj biti u polufinalu. Ovo je bio vrlo težak meč, ona je igrala nevjerojatno, natjerala me do mojih limita, a nadam se da ste svi skupa uživali, rekla je Donna koja je dobila sedam od posljednjih osam gemova.


Izgubila je tijesan prvi set, u drugom napravila break, ali je kod 5:3 propustila set-loptu, a nervozu iskazala sa čak pet duplih pogrešaka u istom gemu. Izgledalo je da se neće od toga oporaviti. Kad ono, kod tih 5:4 za nju i 30:15 za Lulu Sun, naša je tenisačica dobila čak 16 poena u nizu. Sve do 3:0 u trećem setu, nakon čega se nastavila dominacija do kraja. Donna je, naime, izgubila samo šest poena u trećem setu. Kako je uspjela?

Ne znam ni to, mislila sam da umirem prva dva seta. Nadala sam se da ću dobiti novu priliku i stvarno je došla.

Screenshot/Donna Vekić


U 2021. godini doživjela je tešku ozljedu koljena i morala je na operaciju. Peripetije su se nastavila i u sljedećoj godini. Čak je sumnjala da će se vratiti na nekadašnju razinu tenisa, ali evo je u polufinalu Wimbledona.

U mojoj loži ovdje je puno ljudi, bez njih, ja danas ne bih bila ovdje, rekla je prije nego je i postavljač pitanja zaključio da iz nje u takvom emotivnom stanju neće izvući više, da je vrijeme za odlazak s terena i uživanje u pobjedi.

POSLJEDNJE DODANO: