NA PRAGU ODLAGALIŠTA

Miro Bulj ponovno zaustavio kamion s otpadom iz Vrgorca

Gradonačelnik grada Sinja i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj blokirao je ulazak kamiona s vrgoračkim otpadom na sinjski deponij, pa se kamion pun otpada vratio natrag u Vrgorac. Naime, prema odluci Ministarstva zaštite okoliša smeće iz Vrgorca seli se u 100 kilometara udaljeni Sinj zbog zatvaranja vrgoračkog odlagališta otpada. Bulju je takva odluka i praksa neprihvatljiva – što zbog toga jer ne želi da „tuđe smeće dolazi u njegov kraj“, a onda i situacije da prevoženje oko 50 tona otpada iz Vrgorca kamionom traje otprilike dva sata vožnje autocestom što poskupljuje odvoz otpada i za stanovnike Vrgorca i okolice.

Da se nerad i nemar nadležnih institucija prelama preko leđa stanovnika Sinja i Cetinskog kraja neće dopustiti, poručio je Bulj u objavljenom videu na društvenim mrežama.

– Državni inspektorat, inspekcija zaštite okoliša je postupajući sukladno svojim ovlastima u smislu provedbe Odluke ministra zaštite okoliša i energetike i Dinamike zatvaranja odlagališta neopasnog otpada na području Republike Hrvatske donijelo rješenja kojim se naređuje postupanje sukladno navedenim dokumentima, uključujući i odlagališta koja sukladno dinamici moraju zaprimati otpad sa zatvorenih odlagališta – priopćili su iz inspektorata još prije tri godine.

POSLJEDNJE DODANO: