SJEDNICA TURISTIČKOG VIJEĆA HTZ-A

Ministar Tonči Glavina: ”Očekuje nas najintenzivniji dio godine, a cilj je razvijanje cjelogodišnjeg turizma”

U Splitu je održana 34. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a koju je prevodio novoizabrani ministar turizma i sporta Tonči Glavina. Tema sjednice bile su izmjene i dopune Godišnjeg programa rada HTZ-a za 2024. godinu

Utvrđeno je da su prihodi porasli za 5,3 posto u odnosu na planirani prihod, a do kraja godine HTZ planira ostvariti prihode u iznosu oko 44 milijuna eura.

Ministar Tonči Glavina poručio je kako Hrvatska ostvaruje odličan turistički i financijski potencijal te da su rezultati za budućnost optimistični.

-Sada nas očekuje najintenzivnije turističko razdoblje, a nakon toga i postsezona, za što je bilo važno donijeti današnje odluke u cilju daljnjeg razvoja cjelogodišnjeg turizma. Svi pokazatelji su rezultat višegodišnjeg rada resora te vjerujem kako ćemo zajednički ostvariti ciljeve pred nama – kazao je ministar Glavina.

Nakon sjednice Turističkog vijeća HTZ-a, održan je sastanak i turističkog sektora SDŽ na čijem je sastanku sudjelovao i župan Blaženko Boban. Župan je istaknuo kako je važno poboljšati boravak gostiju te osigurati nesmetan život lokalnom stanovništvu.

Danas je krenula nova katamaranska linija iz Splita, preko Bola, Jelse i Starigrada i natrag. Osim toga, spomenut ću i turističke ambulante kojih će u županiji ove godine biti šest koji će za koji dan krenuti s radom. Tu je i helikopterska služba za hitne slučajeve prema Splitu – kazao je Boban.

Ministar je zaključio kako je iznimno zadovoljan prvim turističkim rezultatima jer se bilježi porast od 10 posto u odnosu na ovo razdoblje prošle godine.

POSLJEDNJE DODANO: