OGLASILI SE I IZ VLADE

Ministar Banožić teško ozlijeđen u prometnoj nesreći kod Vinkovaca, jedna osoba poginula

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je jutros u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba. Ministar je upravljao osobnim vozilom koje se sudarilo s kombijem. Vozač kombija je poginuo, doznaje Telegram.

Kako je potvrdio voditelj smjene PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular, nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. “Mario Banožić prevezen je u bolnicu”, kazao je Kapular, koji nije znao detalje o zdravstvenom stanju i težinama ozljeda ministra Banožića.

PU vukovarsko-srijemska objavila je priopćenje o nesreći.

-Jutros u 6.15 zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji u kojoj su sudjelovali kombi vozilo i osobno vozilo. Vozač kombi vozila je u prometnoj nesreći smrtno stradao, dok je vozač osobnog vozila (državni dužnosnik), zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, navode.

-U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. Od 08.15 sati za promet je zatvorena ta dionica državne ceste broj DC-55 (Vinkovci-Županja), dodaju iz policije.

-Mogu potvrditi, kako su Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova i priopćili, da je ministar obrane Mario Banožić jutros sudjelovao u prometnoj nesreći kod Vinkovaca, u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, javio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

-Ministar ima teške tjelesne ozljede, po prvim procjenama liječnika izvan je životne opasnosti. Liječnička pomoć pružila mu se u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci te će biti sada prebačen u KBC Osijek, dodao je.

Kako neslužbeno doznaju 24 sata, ministar ima krvarenje u glavi i prebacit će ga na intenzivni odjel osječke bolnice. Neslužbeno se doznaje kako je obilazio kamion ispred sebe i naletio na kombi. Bila je magla, ministar je išao u lov, na sebi je imao lovačko odjelo…

Dr. sc. Krunoslav Špočić, ravnatelj Opće bolnice Vinkovci, dao je izjavu za HRT o zdravstvenom stanju ministra obrane Maria Banožića.

– Jutros je gospodin Banožić zaprimljen u našu bolnicu. Nakon primarne obrade i dijagnostičkih pretraga koje su učinjene, on će zbog potrebe daljnjeg neurokirurškog nadzora biti prebačen u klinički bolnički centar Osijek u jedinicu intenzivnog liječenja. 

Potreba je za neurokirurškim nadzorom. Mi nemamo u općoj županijskoj bolnici neurokirurgiju, tako da će zbog kontuzijskih ozljeda glave biti prebačen tamo zbog potrebe daljnjeg nadzora i opservacije neurokirurgije. 

Inače, gospodin Banožić je pri svijesti. Ima kontuzijske ozljede glave i mozga, ali kažem da je u kontaktu, nije gubio svijest, tako da komocioniranje je žestoko, ali to ide u sklopu takvih ozljeda – rekao je Špočić.

POSLJEDNJE DODANO: