NE SJEĆA SE NIČEGA

Ministar Banožić je pretjecao teretnjak i frontalno udario u kombi

15:30 – Zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru Biljana Luburić dala je izjavu o prometnoj nesreći s poginulom osobom u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić.
Rekla je da je Banožić pretjecao teretno vozilo, a prethodno se nije uvjerio da to može učiniti s obzirom na vremenske uvjete i stanje na cesti.

Došlo je do direktnog sudara s kombijem koji je dolazio iz suprotnog smjera. Sve ostale okolnosti nesreće se utvrđuju, obavljeno je premilimanrno vještačenje i slijedi daljnja istraga nakon koje će se znati i kvalifikacija ove nesreće. Ministar je ispitan na prisutnost alkohola, ali zasad nema službenih rezultata tog ispitivanja.


U ovom trenutku Luburić nije mogla reći kojom brzinom je vozio ministar Banožić.

14.00 – Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je jutros u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba. Ministar je upravljao osobnim vozilom koje se sudarilo s kombijem. Vozač kombija je poginuo.

Kako je potvrdio voditelj smjene PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular, nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. 

– Danas oko 10:30 sati je dogovorno iz Opće županijske bolnice u Vinkovcima prebačen bolesnik star 44 godine. Radi se o ministru u Vladi Republike Hrvatske. Inicijalno je obrađen u Vinkovcima, ovdje je učinjena dodatna obrada i trenutno je smješten u Jedinici intenzivnog liječenja. Mogu reći da je u ovom trenutku izvan životne opasnosti, iako, obzirom da se radi o polutraumi, moramo biti oprezni jer se zdravstveno stanje može naglo pogoršati – rekao je zamjenik ravnatelja KBC Osijek Krunoslav Šego.

– On je pri svijesti, ali ne pri punoj svijesti. Uobičajeno za takav tip ozljede mozga. Radi se o višestrukim ozljedama tijela, mozga, prsnog koša, trbuha i ekstremiteta. Dominantna je neurotrauma – dodao je Šego.

Ministar je u takvom stanju da se ne sjeća događaja, niti da je doživio prometnu nesreću, ali je to uobičajeno za ovakve traume. Nada se da ovakva ozljeda neće ostaviti znatne posljedice, kazao je Šego novinarima.

POSLJEDNJE DODANO: