BLAGDANSKI POZDRAV

Ministar Anušić i admiral Hranj čestitali božićne i novogodišnje blagdane hrvatskim vojnicima u misijama i operacijama

Uoči nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj uputili su u srijedu 20. prosinca 2023., iz Zapovjedno operativnog središta u Ministarstvu obrane putem video konferencije pripadnicima Hrvatske vojske koji se nalaze u međunarodnim misijama i operacijama, božićne i novogodišnje čestitke te im zahvalili na doprinosu u misijama i operacijama diljem svijeta.

Ministar Anušić poručio je pripadnicima Hrvatske vojske kako je iznimno ponosan što svojim sudjelovanjem u brojnim operacijama i misijama nastavljaju doprinositi stvaranju pozitivne slike i priče o Republici Hrvatskoj kao pouzdanom savezniku i partneru.

Sudjelujući u misijama i operacijama doprinosite jačanju kolektivnog mira i sigurnosti, ali pokazujete i dokazujete sjajan ugled hrvatskog vojnika koji je stjecan na najteži mogući način, u Domovinskom ratu, a kasnije i u brojnim operacijama i misijama potpore miru diljem svijeta – rekao je ministar obrane.

Istaknuo je kako ga posebice veseli činjenica što će tijekom sutrašnjeg dana posjetiti pripadnike 12. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj.

Na kraju, poručio je kako se u ovo božićno i novogodišnje vrijeme svi trebamo okrenuti jedni drugima i pritom razmisliti kako je mir i blagostanje Božića ono što nam treba biti misao vodilja u svakodnevnim privatnim i profesionalnim odnosima te je zahvalio obiteljima hrvatskih vojnika na podršci u njihovom izboru, daleko od Domovine.

Načelnik Glavnog stožera admiral Hranj poručio je pripadnicima Hrvatske vojske kako tijekom izvršavanja svih zadaća u operacijama i misijama trebaju biti oprezni imajući na umu svoju i sigurnost svojih kolega: „Neka vam sigurnost bude na prvome mjestu, čuvajte ugled Republike Hrvatske i pripadnika Hrvatske vojske koja je nadaleko poznata i cijenjena“.

Zapovjednici kontingenata i čelnici nacionalnih timova iz operacija i misija potpore miru uputili su blagdanske čestitke svima u Hrvatskoj, a posebice svojim obiteljima koje su im, naglasili su, neizmjerna potpora, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme u kojemu je obitelj na okupu i zajedno obilježava jedan od najvećih kršćanskih blagdana.

Uz ministra obrane i načelnika Glavnog stožera OSRH, u ZOS-u su bili i zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Siniša Jurković, direktor Glavnog stožera OSRH general-bojnik Krešo Tuškan i zapovjednik Zapovjedno operativnog središta brigadni general Željko Ljubas.

POSLJEDNJE DODANO: