[HAJDUK – VARAŽDIN 5:0]

Dvostruki branitelj petardom u polufinale Kupa!

90+3 – Gotova je utakmica. Hajduk je u polufinalu Kupa. Ždrijeb je u ponedjeljak u 12 sati.

83 – Čuić je na proigravanje Livaje bio u stopostotnoj prilici, htio je efektno, punom snagom, promašio je.

81 – Žuti karton i za Eleza, rukama je s leđa povlačio Belcara.

80 – Žuti karton za Livaju, ometao je izvođenje slobodnog udarca.

76 – Torcida je upalila baklje, kao što uvijek radi u ovo vrijeme utakmice.

72 – 5:0!!! LIVAJA!!! Zelenika je pročitao gdje će Livaja pucati, ali udarac je bio presnažan i lopta se otkotrljala u mrežu. Ovo je Livajin 70. pogodak u dresu Hajduka.

71 – Čeka se VAR soba oko jedanaesterca. U međuvremenu je izašao Ba kod Varaždina, ušao Škaričić.

69 – Jedanaesterac za Hajduk! Mištrafović je povukao Pukštasa kad se ovaj spremao pucati. Sudac Pajač nije imao dvojbe. Usput je obavljena zamjena, Čuić za Mikanovića.

67 – 4:0!!! ELEZ!!! Opet prekid. Centaršut Benrahoua s desne strane, Elez lakoćom s 5, 6 metara šalje loptu u donji lijevi kut Zelenike.

64 – 3:0!!! LASZLO!!! Mikanović je izveo aut u sredinu prema Kleinheisleru, koji je odigrao dupli pas s Livajom i pogodio pod gredu. Prvi gol Mađara u dresu Hajduka.

60 – Drožđek je s desne strane ušao u sredinu i opasno pucao, Lučić se izvio i obranio. Nakon toga slijedi serija zamjena. Kod Hajduka su izašli Brekalo i Dajaku, ušli Kleinheisler i Benrahou. Kod Varaždina su izašli Drožđek, Šego i Lusavec, a ušli Poldrugač, Domjanić i Mištrafović.

50 – Livaja je za nekoliko centimetara ostao bez pogotka. Brekalo je centrirao iz kornera, Livaja nadvisio čuvara i poslao loptu prema golu, ona se od grede odbila i pala dobrim dijelom iza crte. Ali ne i cijelim obujmom. Ostalo je 2:0.

47 – Lusavec je „požutio“ zbog povlačenja Krovinovića.

46 – Pukštas je na početku drugog dijela zamijenio Kalika.

45+3 – 2:0!!! KROVINOVIĆ!!! Majstorija Filipa Krovinovića iz slobodnog udarca. Desnom nogom preko živog zida, neuhvatljivo za Zeleniku, lopta je završila u lijevim rašljama.

45+1 – Žuti karton za Jelenića, koji je na 20-ak metara faulom zaustavio Krovinovića.

42 – 1:0!!! DIALLO!!! Žalit će Varaždin za svojim prilikama, glavomet nakon kornera posrećio se Hajduku. Brekalo je ubacio, lopta je prošla na drugu stranu do Krovinovića, koji opet centrira, Livaja igra glavom, pa Elez glavom i snašao se Ismael Diallo. Glavom s 5 metara šalje loptu pored Zelenike u mrežu.

34 – Žuti karton za Kalika zbog prekršaja na Lusavcu.

32 – Koliko sreće za Hajduk! Drožđek je pogodio vratnicu s 11 metara, lopta se odbila u Lučićevu ruku i odbila u dobrom smjeru za Bijele.

29 – Još jedna opasnost pred golom Hajduka, nespretna Lučićeva intervencija prilikom hvatanja lopte ponudila je priliku Varaždincima. Lopta je završila u bloku.

25 – Brekalo je sjajno vidio kako Mikanović dolazi s desne strane, proigrao ga je, Mikanović je pucao iz prve, a lopta je prohujala pored suprotne vratnice.

23 – Šarlija se vratio na teren samo dok se pripremi zamjena, Elez je rješenje s klupe.

22 – Šarlija se nakon ukazivanja pomoći ipak vratio u igru.

20 – Šarlija je sjeo na travu, drži se za butni mišić desne noge. Teško da će nastaviti.

18 – Mitrovski je iz slobodnog udarca s desne strane poslao paralelnu loptu na 15 metara nečuvanom Šegi, ali bivši igrač Hajduka je promašio loptu.

16 – Postonjski je s 20-ak metara pogodio gredu Lučićeva gola!

14 – Diallo je poslao odličnu loptu pred vratara Zeleniku, koji nije izašao s crte, Kalika je lopta iznenadila.

11 – Zaprijetili su gosti, Mitrovski se probio s desne strane u 16 metara, poslao u sredinu za Drožđeka, no on je ostao u raskoraku.

6 – Prvi opasniji napad Hajduka završio je ubacivanjem Dajakua s desne strane u peterac, no Livaja pored Jelenića nije mogao do lopte.

Dvije promjene napravio je trener Hajduka Mislav Karoglan u odnosu na subotnji ogled ista dva suparnika, ali tada u Varaždinu u okviru prvenstva.

Sada je za Kup ostavio na klupi Emira Sahitija i Rokasa Pukštasa, a priliku su dobili Dino Mikanović i Leon Dajaku. Niko Sigur će igrati u veznom redu.

HAJDUK: Lučić, Mikanović, Uremović, Šarlija, Diallo, Sigur, Krovinović, Kalik, Dajaku, Brekalo, Livaja.

VARAŽDIN: Zelenika, Vukčević, Jelenić, Ba, Lusavec, Mitrovski, Boršić, Postonjski, Šego, Drožđek, Belcar.

POSLJEDNJE DODANO: