IZBORNIK ZLATKO DALIĆ

“Mi se nikoga ne bojimo, žao mi je što Olmo nije u našoj reprezentaciji”

Izbornik Zlatko Dalić je upitan o onome što krasi našu reprezentaciju pred još jedan veliki turnir na kojem se očekuje da će Hrvatska igrati jednu od važnijih uloga. Dani Olmo je biranim riječima govorio o nama.

Temeljni ključ naše igre je kvaliteta. U svakom slučaju i naboj je važan faktor, hvala Daniju Olmu na lijepim riječima o nama. On zna kako se igra za Hrvatsku, žao mi je što nije s nama u reprezentaciji, odgovorio je Dalić.

O odnosu snaga u skupini:

Dobili smo najtežu moguću grupu, mislim da je važan start. Sjetite se prošlog prvenstva i Maroka, igrali smo neodlučeno. Naravno da bismo htjeli ne izgubiti, ali ne idemo u utakmicu s tim ciljem. Uz veliki respekt prema protivniku, mi se nikoga ne bojimo. Naravno da će biti teško, ali vjerujem u našu reprezentaciju, rekao je on.

Izbornik se prisjetio Berlina 2006. i otvaranja Svjetskog prvenstva na kojem je Hrvatska igrala protiv Brazila, tadašnjeg branitelja naslova:

Bio sam na utakmici 2006., bila je sjajna atmosfera, očekujem sutra još bolju podršku. To nam je obveza da damo još bolju partiju. Imamo kvalitetu, dobra rješenja, veseli me što se Perišić vratio, stalno je sve bolji i bolji. Imamo stvarno jak kadar, kvaliteta nam neće pasti ni kad uđu igrači s klupe, izjavio je Dalić.

O sudaru Gvardiola i Yamala, o tome se puno priča posljednjih dana:

Joško je odigrao sjajnu sezonu, on nam je ključni igrač. Sposoban je napraviti dobre stvari, zaustaviti svakog napadača španjolske reprezentacije. Nadam se da će zaustaviti i Yamala i Pedrija i Williamsa, rekao je Dalić.

O stilu igre Španjolaca:

To je njihova kvaliteta, njihov stil igre je fenomenalan. Unište te posjedom, uvijek negdje procuri. Sad je mala promjena, ipak su okomiti, imaju brže igrače na boku u tom okomitom pasu, ulazak u prazan prostor… Rješenje je suprotstaviti im se i uzeti posjed, pojasnio je.

Je li ovo prilika za revanš za poraz u finalu Lige nacija?

Mi nemamo nikakvu želju da se osvećujemo. Bili su bolji, pogotovo prvo poluvrijeme. Liga nacije bila je izjednačena utakmica. Nemamo želju za osvetom, nego pobjedom, poručio je Dalić.

POSLJEDNJE DODANO: