Article

//www.dalmacijanews.hr/files/635a963718d1cbfd528b45bf/80
Foto: SDŽ

Najveće gradilište u Splitu: Gradi se hotel s 4 zvjezdice sa 17 soba, dva restorana, kafić...

Ovaj Regionalni Centar će služiti za obuku učenica i učenika iz svih 11 srednjih škola koje školuju kadrove za ugostiteljstvo i turizam

Župan Blaženko Boban je danas s pročelnikom UO za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu Tomislavom Đonlićem, obišao najveće gradilište u Splitu.

- Županijska Turističko-ugostiteljska škola zajedno sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi EU projekt vrijedan 180 milijuna kuna, od čega 110 milijuna kuna za građevinske radove a 79 milijuna za „soft“ projekt: edukaciju, opremanje i sl. Rok za dovršetak radova je kraj 2023. godine i ako građevinari nastave ovom dinamikom raditi, siguran sam da će sve na vrijeme biti dovršeno. Koristim prigodu zahvaliti se i pohvaliti ravnatelja TUŠ, gosp. Ivu Bilića koji s toliko entuzijazma i predanosti radi na ovom projektu, zajedno sa suradnicama i suradnicima. Veliki je ovo kompleks s hotelom, restoranima, kafićima koji će služiti učenicima i odraslima iz Splita i okolice, cijele županije i šireg prostora Dalmacije - kazao je župan, te dodao:  -Nije ovo jedini projekt kojega Županija provodi na području grada Splita. Izdvojio bih drugi veliki projekt, izgradnju  drugog Regionalnog centra kompetencija u Obrtnoj i tehničkoj školi, gdje su radovi vrijedni 75 milijuna kuna, 40 milijuna kuna građevinski radovi a 35 milijuna ostaje za soft dio, opremu i obuku kadrova. Ponavljam apel prema Gradu Splitu da nam čim prije daju suglasnost na projekt kako bismo mogli ishoditi građevinsku dozvolu i što prije krenuti s radovima te tako ispoštovati zadane rokove.


Neću zaboraviti još jedan vrijedan županijski projekt na području Splita 3, zgradu za IT Centar Županije, projekt vrijedan 12 milijuna kuna. U rano proljeće 2023 bi mogao postati prostor u kojima će se okupljati budući IT stručnjaci i poduzetnici - kazao je žuapan Boban.

Na području grada Splita županija i Vlada RH provode još nioz vrijednih projekata od kojih valja izdvojiti: Zapadna rampu ulaza u Grad Split, skori početak radova na ulazu u Stobreč i druge radove koje će doći otvoriti ili obići i sam ministar prometa i pomorstva Oleg Butković.

Ivo Bilić, ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole je u izjavi za novinare kazao da će cijeli ovaj kompleks sadržavati hotel s 4 zvjezdice sa 17 soba, dva restorana, kafić i druge potrebne sadržaje na najvišoj razini. Nadograđuje se i zgrada škole koja će imati dostatne kapacitete ne samo obrazovanje i odgoj učenika, nego i za cjeloživotno učenje i prekvalifikacije odraslih koji bi htjeli steći kompetencije za rad u ugostiteljstvu, kuharstvu, slastičarstvu i turizmu općenito. Ovaj Regionalni Centar će služiti za obuku učenica i učenika iz  svih 11 srednjih škola koje školuju kadrove za ugostiteljstvo i turizam.

- Samo na ovakav način možemo odgovoriti na potrebe sve zahtjevnijih turista – zadovoljan projektom i dinamikom izgradnje. - kazao je ravnatelj Bilić.


hr Thu Oct 27 2022 16:29:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/587d12471eea8f2b068b458f/80

Marko Polo stigao u Zadar na svečanu proslavu 75. rođendana Jadrolinije

Svečanost će se prenositi uživo s broda

Od 1947. kroz bijelu flotu je prošlo ukupno 185 brodova, dok Jadrolinija trenutačno plovi s 53 broda - s deset katamarana, četiri putnička broda, te 36 trajekata u nacionalnoj i tri u međunarodnoj plovidbi, prenosi Morski.hr.

Promet putnika u odnosu na prošlu godinu bio je veći za oko 14 i pol posto, a vozila za 9,3%. Najveći promet bio je prema otocima Braču, Ugljanu, te Krku i Cresu koji imaju vezu za Lošinj.

Večerašnja svečanost održat će se na brodu Marko Polo, koji će biti privezan uz Pozdrav Suncu, a naša Pomorska večer iz Zadra emitirat će se uživo s Jadrolinijina broda.

Slavljenička, 2022. godina donosi nam dodatnu snagu i poticaj uz koje Jadrolinija optimistično i odlučno plovi prema budućnosti. Težimo izvrsnosti na svim područjima našeg djelovanja – obnova flote modernijim plovilima, ulaganja u zelenu energiju, povećanje učinkovitosti poslovanja kroz digitalizaciju i povećanje zadovoljstva naših putnika razvojem kvalitete usluga. Na svojoj strani imamo 75 godina iskustva i tradicije, uz koje možemo optimistično i odlučno ploviti prema budućnosti – kazao je povodom velike, 75. obljetnice, Predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta.

hr Mon Dec 05 2022 17:50:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/638e148c5d7965652d8b46b5/80

Počinje sanacija Ulice Moliških Hrvata

Radovi počinju sutra

Sutra počinju radovi na sanaciji Ulice Moliških Hrvata zbog kojih je već danas na terenu postavljena privremena prometna signalizacija sukladno "Zakonu o sigurnosti prometa na cestama". Ulica će u svim fazama radova,  koji bi trebali biti gotovi do 23. prosinca,  biti prohodna u jednom smjeru  i to od križanja s Velebitskom do onoga s  ulicom Trstenik.

Zatvorena će biti samo na dan asfaltiranja habajućeg završnog sloja.

Mole se sudionici u prometu na oprez i poštivanje postavljene prometne signalizacije tijekom sanacijskih radova.

hr Mon Dec 05 2022 16:56:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/638e076d5d7965652d8b465b/80

[FOTO] Split je u kockicama, u centru atmosfere ni danas ne fali

Naprijed Vatreni!

Hrvatska igra četvrtu utakmicu Svjetskog prvenstva, a kao i uvijek atmosfere u Splitu ne fali. Kockice su ispunile Prokurative i Stari Plac, a ekipa je spremna dati sve od sebe da podrži Vatrene u zoni navijanja.

Naša fotoreporterka Ivana Ivanović donosi dašak atmosfere u fotogaleriji…

 

hr Mon Dec 05 2022 16:03:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/638e01b45d7965652d8b464f/80
Foto: Grad Split

Maestral predstavio svoju slikovnicu o svijetu djece u dječjim domovima, njihovim težnjama i snovima

Cilj slikovnice je promocija udomiteljstva i posvajanja djece

S ciljem promocije udomiteljstva i posvajanja djece koja odrastaju u ustanovama socijalne skrbi, Dječji dom Maestral danas je u svojim prostorijama predstavio slikovnicu "Maestral", autora Petra Novaka, ujedno i odgajatelja u Maestralu. Slikovnicu su zajedno s njim ilustrirale odgajateljice Korana Bočina i Ena Prgomet.

- U vrijeme darivanja razmišljamo što naša djeca najviše žele i onda shvatimo da koliko god se radovali svakom poklonu koji stiže od dobrih ljudi, naša djeca žele obiteljsko okruženje. Sigurni smo da u svijetu ima dovoljno ljubavi, da ima obitelji i ljudi koji mogu otvoriti svoja srca i vrata djeci koja ih trebaju – rekla je ravnateljica Dječjeg doma Maestral Jelena Burazin.

Autor Petar Novak rekao je kako je slikovnica kombinacija više različitih životnih priča djece iz Doma, a kako je on osobno od te djece naučio jako puno, kako sva ta djeca pokazuju koliki su heroji i koliko mogu rasti iz svega što im život nosi.

Gradonačelnik Ivica Puljak izrazio je zahvale i čestitke ravnateljici Burazin i svim njenim suradnicima na atmosferi koja vlada u Domu, a koja se najbolje vidi na sretnoj i veseloj djeci. Pohvalio je izdavanje slikovnice koja promovira udomiteljstvo te pozvao građane koji mogu da se odazovu i pruže ovoj djeci topli dom. – Grad Split izgradio je objekt Četiri palme koji će uskoro biti u funkciji, kao novi dom punoljetnih Maestralovih štićenika – najavio je gradonačelnik.

Današnja promocija bila je i prigoda za blagdanski obilazak i darivanje djece i ove ustanove.

hr Mon Dec 05 2022 15:36:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .