VREMENSKA PROGNOZA

Meteoalarm za Dalmaciju: Nepovoljni uvjeti na cestama zbog oborina i smrzavanja

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je prognozu vremena za sutra, koja predviđa prolazno naoblačenje u prvom dijelu dana s mjestimičnom slabom oborinom. Većinom će padati kiša, dok je na kopnu moguća i mala količina snijega. U jutarnjim satima unutrašnjosti, oborina se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Popodne će biti sunčanije, ali neće biti potpuno stabilno.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, koji će se tijekom dana okrenuti na zapadni i sjeverozapadni smjer. Na Jadranu se očekuje umjerena bura i sjeverozapadni vjetar.

Najniža temperatura zraka bit će od -5 do 0 °C, dok će na obali i otocima biti između 3 i 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 5 i 9 °C, dok će na Jadranu biti malo toplije s temperaturama od 9 do 13 °C.

Upaljen meteoalarm

Za Dalmaciju je upaljen meteoalarm.

Mjestimice nepovoljni uvjeti na cestama zbog oborine na granici kiše i snijega koja se može i smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Minimalna temperatura < 0 °C.

BUDITE NA OPREZU zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama. – naveo je DHMZ.

POSLJEDNJE DODANO: