ZLATNI UDARCI

Međunarodni karate turnir u Splitu: Tko je odnio naslove?

U nedjelju, 2. lipnja, sportska dvorana OŠ Žnjan-Pazdigrad u Splitu bila je domaćin petog međunarodnog natjecanja Split Karate Cup, u organizaciji Karate kluba Dalmacija. Na turniru je sudjelovalo 474 natjecatelja iz 30 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ukupni pobjednik natjecanja bila je Karate akademija TN Podgorica, koja je osvojila impresivnih 13 zlatnih medalja, uz devet srebrnih i devet brončanih medalja. Ova je akademija dominirala u disciplini kata, dok je u borbama najbolji bio klub Croherc.

KK Galeb Split ostvario je zapažene rezultate, završivši treći u katama i šesti u ukupnom poretku. Natjecatelji ovog kluba osvojili su šest zlatnih medalja (Karla Kokan, Leona Sabljić, Josip Crnov, Antea Knezović, Marta Bešlić, Klara Mijić), tri srebrne (Klara Sabljić, Adrian Kokan, Josipa Lolić) i tri brončane medalje (Ivan Bekavac, Josip Topić, Roko Ivanović).

Natjecanja su održana na četiri borilišta u katama i borbama, obuhvaćajući sve uzraste, od cicibana do seniora. Cjelokupno natjecanje proteklo je u sportskom duhu, a organizatori su osigurali medalje i pehare za najuspješnije pojedince i klubove.

Split Karate Cup još jednom je pokazao visoku razinu organizacije i kvalitete natjecanja, pridonoseći popularizaciji karate sporta u regiji.

POSLJEDNJE DODANO: