Petar Višić: “Sretan sam i uživam u Italiji u načinu života i njihovoj odbojci”

Jedan od naših najtrofejnijih igrača, premda ima tek 25 godina, reprezentativni tehničar Petar Višić, koji od početka ove sezone igra u najjačoj odbojkaškoj ligi, talijanskoj Serie A, do okupljanja reprezentacije trenirat će u matičnom klubu OK Ribola Kaštela. Razgovarali smo s njim tijekom jednog treninga o igranju u Italiji, reprezentaciji, karijeri, dolasku u Kaštela….. 

Trener Rančić s kojim sam i napravio prve seniorske korake je tu i dalje trener, s njim imam jako dobar odnos, znam kako radi i funkcionira, zadovoljan sam s našim radom i sretan.

S reprezentacijom će igrati u Zlatnoj europskoj ligi od 27. svibnja do 18. lipnja. A nakon toga u Final Four-u Zlatne Europske lige, te krajem ljeta na Evropskom prvenstvu: 

Opet nas čeka dugo ljeto, doduše malo kraće nego prošle godine, jer ne igramo Mediteranske. U Zlatnoj ligi smo u skupini s Ukrajinom, Makedonijom i Belgijom, igramo domaće utakmice u Zadru, kao i Final Four. Mislim da imamo dobre šanse, igrači iz reprezentacije imaju dobre sezone iza sebe i nadam se da možemo uči u finale i kvalificirati se na Challenger. Na EP imamo zahtjevnu skupinu, ali mislim da imamo dobre šanse za proći. Vjerujem u svoju ekipu i stvarno mislim da smo dobro kliknuli svi skupa igrački s trenerom, te da ćemo ostvariti dobar rezultat

U Italiji igra protiv suigrača iz reprezentacije Đirlića i Sedlačeka :

Sa Petrom Đirlićem se pratim još od kadetskih školskih dana cijelu karijeru tako da lipo ih je vidit u najjačoj ligi, igrat protiv njih, na našu sreću pobijedili smo oba puta tako da imam materijal za provokaciju u reprezentaciji.

Kako je igrati u najjačoj odbojkaškoj ligi u ekipi „Vero Volley Monza“: 

To je jedan veći nivo, trebalo mi je dva, tri mjeseca da bi skroz uhvatio njihov ritam. Atmosfera je jako pozitivna kao i svi igrači, odmah su me dobro prihvatili i stvarno smo dobro kliknuli kao ekipa tako da imam samo riječi hvale za klub i suigrače.

Uz brojne trofeje osvojene dok je igrao u OK Ribola Kaštela i zagrebačkoj Mladosti kakva su očekivanja u Monzi:  

Imao sam sreću da tu igram u dva najbolja, najtrofejnija kluba u Hrvatskoj, osvajali smo razne kupove, prvenstva i u MEVZA-i konkurirali, igrali finale, osvajali medalje i trofeje. U Monzi je malo drugačija situacija, ima boljih, možda kompletnijih klubova, tako da nam je cilj peto mjesto kako bi mogli igrati Europu sljedeću godinu. Sretan sam i uživam u Italiji u načinu života i njihovoj odbojci,  tako da zasad sebe vidim tamo. Nakon nekoliko godina vidit ćemo hoće li se nešto prominit. 

E, da, ne prati utrke Formule 1.

POSLJEDNJE DODANO: