LESSONS FROM THE BOAT

Matthew Holland splitskim studentima podijelio svoje iskustvo dualnih karijera

U sklopu programa Međunarodne regate Sveti Duje u Trofejnoj sali HVK Gusar održan je meet-up “Lessons from the boat” na temu dualnih karijera, odnosno izazova i postignuća na sportskom i profesionalnom polju.

Ovogodišnji predavač bio je Matthew Holland, veslač i kormilar Cambridge-a, koji je osvojio Boat Race dva puta, dok je studirao kemiju i bavio se pjevanjem u zboru. Danas radi u Centru za otkriće lijekova na Sveučilištu u Oxfordu, kao doktorski student u medicinskoj kemiji s fokusom na razvoj terapija malim molekulama za Alzheimerovu bolest. Ujedno, nastavlja pjevati u zboru i pronalazi vremena da bude sportski komentator BBC-ja, kao i organizator nekoliko visokoprofitnih sportskih događaja na regatama u Velikoj Britaniji.

-Farmaceutske tvrtke i biotehnološke tvrtke koriste naše ekspertize u medkemijskim i moždanim kemijama. Rezultat toga je da radimo na ‘fronti’ otkrića lijekova. U stvarnosti su to obično akademske grupe na sveučilištima koje dolaze s konceptima, ali je industrija ta koja zapravo razvija i proizvodi lijekove i vrlo je zanimljivo raditi tamo, opisao je svoj posao Holland.

Fokus Međunarodne veslačke regate Sveti Duje uvijek će biti na veslanju, ali s obzirom da je Regata davno nadmašila isključivo sportski aspekt, događaji koji se održavaju izvan veslačkih čamaca, logičan su nastavak ove sjajne priče. Uz spektakularni program, već četvrtu godinu za redom tim iza regate organizira međunarodnu konferenciju na temu dualnih karijera u sportu. Upravo je ova konferencija produkt koji je iznjedrila sama Regata, odnosno njezini dugogodišnji sudionici koje uz Split veže neraskidiva veza.

Naime, brojne veslačke legende, kao i veslački i sveučilišni alumni, imaju zanimljive i šarene karijere nakon sporta. Spontano se dogodilo da ova Regata redovito okuplja vrhunske stručnjake iz niza sektora, od investicijskog do medicinskog i postala je uistinu platforma koja spaja vrhunske profesionalce.

POSLJEDNJE DODANO: