Matić: Konstantno smo na korak do četvrtog mjesta, moramo napraviti iskorak

Nakon pobjede protiv Osijeka u prošlom kolu, nogometaši Splita sutra u Parku mladeži dočekuju Hrvatski Dragovoljac, momčad koja drži posljednje mjesto prvenstvene tablice. Trener Ivan Matić očekuje pobjedu u ovom dvoboju, svi ostali ishodi bili bi veliki neuspjeh za “crvene”.

– Nama se nameće taj imperativ pobjede i od njega nećemo bježati. Želimo iskoristiti domaći teren i nastaviti s pobjedama nakon što smo u prošlom kolu na neki način ispravili onu grešku s Kantride. Dragovoljac zaslužuje oprez, igraju dobro, imaju kvalitetnu veznu liniju i jako dobro koriste brzinu Jazvića, Doležala i Zlatara. To je ekipa koju nikako ne smijemo podcijeniti. Ne bih imao ništa protiv da njima pripadne određeni period igre, a da mi na kraju upišemo pobjedu – kazao je Matić u najavi susreta.

Trener “crvenih” nema većih problema s ozljedama. Nedostaje virozni Mršić, Križanac još uvijek trenira po posebnom programu, te Roce koji je jučer napustio trening zbog zatezanja tetive u stopalu. Svi ostali su spremni, uključujući i oporavljenog Ercega, za kojeg je Matić potvrdio da će dobiti određenu minutažu protiv gostiju iz Sigeta.

– Zadovoljstvo je imati gotovo cijelu momčad na okupu, naravno da to predstavlja slatke brige za mene. Konkurencija u momčadi je veća, a time i motiv za izboriti poziciju – istaknuo je Matić.

Bolja je i atmosfera u momčadi, posebno nakon što se Split, brže od očekivanog, približio na samo dva boda od četvrtoplasirane Lokomotive.

– Za sada nam rezultati idu na roku, konstantno smo na korak do četvrtog mjesta, a s pobjedom protiv Dragovoljca imamo mogućnost barem nakratko prijeći Lokomotivu. Nadamo se da ćemo napraviti željeni iskorak, a nakon toga zadržati tu poziciju koja nas vodi u Europu – zaključio je Matić.

U momčad se sutra vraća i Danijel Zagorac koji je morao preskočiti dvoboj s Osijekom zbog crvenog kartona kojeg je dobio u susretu s Rijekom na Kantridi.

– Sutra nas ne čeka nimalo lagana utakmica. Ne smijemo gledati na njihovo mjesto na tablici jer se radi o ekipi koja je sigurno zaslužila koji bod više. Vole igrati i nadigravati se, ali mislim da će sutra biti više fokusirani na obrambene zadatke i čekati svoju šansu iz kontre i polukontre. Tu su posebno opasni Jazvić i Doležal, imaju još Bačelića Grgića koji zna sve o nogometu, a osjetio sam da su jaki iz prekida. Tu jeTomić, neugodna lijeva noga i Mrčela kojeg malo bolje poznajemo. On je dijete Splita i sigruno će sutra imati dodatni motiv – secirao je vratar “crvenih” igru Dragovoljca.

Zagi nije zadovoljan ulaskom u drugi dio sezone.

Naravno da ne možemo biti zadovoljni načinom na koji smo ušli u drugi dio prvenstva, događale su se neke greške zbog kojih smo prosuli bodove. Trebali smo imati koji bod više. Izgubili smo od Dinama i Hajduka, tu smo trebali uzeti makar po bod. Ipak, dobro se radi kroz treninge i vjerujem da možemo ući u jednu pobjedničku seriju – optimističan je vratar Splita.

Za kraj se osvrnuo i na borbu za Europu.  

– Više se i ne sjećam kada smo bili ovako blizu četvrtom mjestu. Tu situaciju sada treba iskoristiti,  moramo dobiti Dragovoljca na bilo kakav način, čisto da barem prenoćimo na toj četvrtoj poziciji. Zatim u sljedećem kolu idemo u goste Lokomotivi i tu moramo pokazati tko je bolji i tko zaslužuje mjesto koje vodi u Europu. Naravno ne umanjujemo ni uspjeh Istre, oni su se isto digli, osvojili su u drugom dijelu više bodova nego što smo očekivali. U svakom slučaju biti će zanimljivo – zaključio je Zagorac.

POSLJEDNJE DODANO: