EUROPARLAMENTARNI KANDIDAT

Mate Šimundić čestitao Dan Europe: “Zajedno učinimo Europu i Hrvatsku prosperitetnijom i sigurnijom!”

Predsjednik splitsko-dalmatinske Županijske skupštine Mate Šimundić, koji se za europarlamentarna izbore kandidirao na nezavisnoj listi koju predvodi Ladislav Iličić, putem svog Facebook-a čestitao je Dan Europe.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

-Europska unija dugo je vremena za svoje narode i države bila sinonim slobode i sigurnosti. Bila je prostor slobode i prosperiteta naspram prijetnje komunizma i zajednica država koja je osigurala jedno od najduljih razdoblja mira u čitavoj europskoj povijesti. To je bilo razdoblje kada su sloboda i sigurnost išle ruku pod ruku, a pod budim okom odgovornosti.

Nažalost, čini se da je to razdoblje iza nas. Onog trenutka kada je svijest o odgovornosti za zajednički europski dom ispala iz političke jednadžbe, sloboda i sigurnost počele su napuštati europski kontinent i Europsku uniju.

Sloboda je prvo počela uzmicati pred birokracijom, administracijom i reguliranjem svega što se dalo regulirati. Gospodarstvo je, više od svih drugih područja, došlo na udar sitničavih propisa i protupoduzetničke logike, a sve u cilju jačanja centralizacije i kontrole.

Međutim, kako to inače biva, nije se stalo na tome. Želja za sve čvršćom kontrolom proširila se na sva područja života, a događanja za vrijeme covid-histerije kulminacija su opsesivne kontrole te povijesna i moralna mrlja Europske unije, ali i šire.

S druge strane, nekontrolirane ilegalne migracije, terorizam i povratak rata na europski kontinent navijestili su i kraj dugog razdoblja sigurnosti i mira u Europi.

Krajnje je vrijeme da se europski birokrati i političari osvijeste i shvate da su im glavni zadatak i odgovornost štititi interese, prosperitet i sigurnost europskih građana!

Kao zastupnik u Europskom parlamentu svoju ću politiku temeljiti na inicijativama jačanja slobodnog tržišta i deregulaciji. Europa kao prostor ekonomske slobode, koji na prvo mjesto stavlja europske poduzetnike i gospodarsvenike, poljoprivrednike i ribare, jedino je jamstvo prosperiteta svih nas.

Isto tako, jačanje nepropusnosti europskih, a samim time i hrvatskih granica, povećanje izdvajanja za obranu i ponovno uvođenje vojnog roka, bit će neke od temeljnih sigurnosnih politika za koje ću se zalagati u Europskom parlamentu.

U nedjelju 9. lipnja izađimo na izbore za Europski parlament i zajedno učinimo Europu i Hrvatsku prosperitetnijom i sigurnijom.

Sretan vam Dan Europe!

POSLJEDNJE DODANO: