FANTASTIČAN USPJEH

Mate Pavić i Marcelo Arevalo u finalu Roland Garrosa!

Mate Pavić i Marcelo Arevalo će igrati u finalu Roland Garrosa nakon što su u polufinalu pobijedili prve nositelje Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa s 3:6, 6.4, 7:5! Splitski tenisač i njegov partner iz Salvadora nadjačali su prve favorite, tenisače koji su ih nedavno u finalu Mastersa u Rimu nadigrali s uvjerljivih 6:2, 6:2.

Splitskom velemajstoru ovo je osmo finale na Grand Slam turnirima u igri parova (tri je osvojio) i treće u Roland Garrosu (prethodne je izgubio), a ukupno mu je ovo 13. finale na Grand Slam turnirima računajući i mješovite parove.

Roland Garros je jedini Grand Slam turnir na kojem nije bio pobjednik. Australian Open je osvojio 2018. godine, US Open 2020. godine, a Wimbledon 2021. godine. Sva tri s različitim partnerima. Kronološki, Oliver Marach, Bruno Soares i Nikola Mektić. S Marachom je izgubio finale Roland Garrosa 2018. godine, a sa Soaresom 2020. godine. Uz to, u mješovitim parovima je 2018. i 2019. godine u finalu Roland Garrosa. Hoće li sada konačno skinuti prokletstvo?

Španjolac i Argentinac su dobili prvi set prilično lako, s dva breaka (za 2:1 i 6:3), pa je izgledalo da je neminovna repriza finala Rima. Ipak, Pavić i Arevalo su se u nastavku probudili, breakom za 3:2 u drugom setu osigurali su treći set, te i u njemu krenuli bolje breakom za 2:1. Granollers i Zeballos su ih uhvatili i izjednačili na 3:3, a onda je kod 5:5 uslijedio rasplet. Novi break za Pavića i Arevala pokazao se vrijednim finala, makar su servirajući za pobjedu morali poništiti break-loptu. Ostali su mirni, priveli veliki posao kraju i u finalu će igrati protiv talijanskog para, Simone Bolelli i Andrea Vavassori.

POSLJEDNJE DODANO: