IZJAVE ZLATNIH VATERPOLISTA

Mate Anić: “Tucak je dao mig da uđem braniti peterac, sve ostalo je povijest”

Evo izjava hrvatskih vaterpolista, svjetskih prvaka, koje nam je servirao Hrvatski vaterpolski savez.

Jerko Marinić Kragić: Sada kad smo svjetski prvaci možemo feštati, ne moramo feštati. Možemo ići doma, ne moramo ići doma. Možemo doći sutra, preksutra, nije važno. Dvadeset dana nakon europskog srebra smo svjetski prvaci, to pokazuje snagu ove momčadi. Pobijedili smo jer imamo vjeru, imamo šutere, imamo vratare. Govorim o petercima. Europsko zlato u Splitu mi je posebno, pred 12.000 ljudi, ja ispred moje kuće, a za mene je to i prvi uspjeh. Ono mi ostaje najveće, ali i ovo je jako veliko.

Marko Bijač: Drago mi je da je nas par starijih došlo u Dohu, a ne bi došli da smo na Europskom prvenstvu osigurali nastup na Olimpijskim igrama. Eto, ispalo je najbolje moguće, baš mi je drago.

Marko Žuvela: Izvanredan osjećaj, bilo je baš pravo finale gdje se rezultat mijenjao s jedne na drugu stranu. Izjednačili smo pet sekundi prije kraja, pa je onda opet Mate postao naš heroj. U glavi kad se igra finale nema umora, plivali smo do iznemoglosti, pomagali jedan drugom. Nisam znao da smo osvojili kad sam zabio gol iz peterca, vidim ljudi okolo skaču i onda sam vidio da je 4:2, da je gotovo.

Mate Anić: Ne znam što da vam kažem. Ako je ono jučer bilo ostvarenje snova, onda je ovo danas nezamislivo. Ja sam branio prvi peterac Fondelliju, to je bila naša taktika, pa je Marko branio jedan ili dva, onda je Tucak dao mig s klupe da uđem na njihov treći, četvrti peterac, ne znam više. Sve ostalo je povijest.

POSLJEDNJE DODANO: