TRENER HAJDUKA PRED OGLED S VARAŽDINOM

“Marko Livaja neće biti u konkurenciji za utakmicu, igrat će samo oni koji su u potpunosti spremni!”

U 17 sati u nedjelju starta prvenstveni susret Hajduka i Varaždina na Poljudu. Ponovno će biti navijači na stadionu, nakon što je odrađena kazna od dvije utakmice bez gledatelja, a susret nema nikakvu rezultatsku važnost. Hajdukovi su se snovi o titulama na dva kraja prosuli još prošlog mjeseca pa je do kraja samo ostalo bez imperativa odraditi raspored.

Hajduk je prikovan za treće mjesto, a očito će tako biti i nakon što sudac označi kraj u posljednjem susretu sezone…

-Razgovarao sam s novim predsjednikom, ali ne na temu mog statusa. Ja sam u drugoj ulozi, od iduće sezone će biti drugačije. Marko se vratio treninzima, ali nije još na sto posto za igrati. Imamo plan da igraju igrači koji su samo potpuno spremni. Marko još osjeća bolove u koljenu, vjerojatno neće biti u konkurenciji za utakmicu – rekao je Ivanković.

Perišić?

-Vidjet ćemo sutra, imat će veliku minutažu, to je sigurno. Melnjak je blizu povratka rada s ekipom. Još radi individualno. U nekim budućim utakmicama možemo ga očekivati u kadru. Šarlija se vratio u kadar, kao i Lovre Kalinić. I dalje postoji bol u laktu. Dajaku je i dalje out. Postavlja se pitanje o igračima na posudbi, ali mislim da je korektno dati im priliku. Kada su dolazili o tome nije se pričalo o tome da ako se ne ispune ciljevi da nisu bitni. Moramo biti profesionalni kao klub, da imaju istu startnu poziciju kao i svi.

Nema imperativ pobjede, ali bilo bi lijepo sve pobijediti, vratiti dio samopouzdanja?

-Sigurno tome težimo, jedan od mini-ciljeva, ali ne trebamo gledati toliko u budućnost, to nas je sigurno malo i koštalo. Idemo utakmicu po utakmicu, dajemo svim igračima priliku, da se isfiltrira neki broj igrača za iduću sezonu.

Strani suci, što su donijeli?

-Nakon tog turbulentnog razdoblja, od Varaždina do Varaždina, sa stranim sucima skinut je fokus sa suđenja i vraćen na teren, to je jedini pravi put. Mi se time ne bi trebali toliko baviti, nego onim što možemo kontrolirati.

Varaždin se i bori za poziciju, pristup Hajduka?

-Pristup neće biti upitan, igrači su odgovorni, rade maksimalno na treninzima, to mora biti standard, da o tome uopće ne razgovvaramo. Vjerujem da u nedjelju neće biti do pristupa, bit ćemo pravi. Varaždin je otvoren, mi smo isti, s jednom dozom opreza. Varaždin može biti opasan, ali vjerujem da će svi uživati u nogometu i novoj pobjedi Hajduka.

Imamo 20 tisuća pretplatnika, koliko gledatelja očekujete u nedjelju za utakmicu koja ne izaziva neku pozornost?

-Ne mogu se baviti procjenama, očekujem da su se ljudi zaželili nogometa uživo. Ljubav i odanost prema klubu je tu od strane navijača.

POSLJEDNJE DODANO: