MISLAV KAROGLAN

„Marko Livaja ide u Osijek kao podrška, Josip Brekalo će biti starter“

Hajduk će se u Osijeku u subotu od 17.30 sati nastojati vratiti na šampionski kurs nakon što ga je Rijeka „preokrenula“ na Poljudu i s 2:1 otišla kući pjevajući. Jer nisu Riječani uzeli samo tri boda nego su na ljestvici preuzeli prvo mjesto. Istina, s istim brojem bodova (41) kao Hajduk, ali i s boljim međusobnim omjerom (2:1 u pobjedama, a posljednji dvoboj ova dva rivala igrat će se na Rujevici).

Hajduk će u Osijeku biti bez svoga talismana Marka Livaje, ali i još dva važna udarne postave, Emira Sahitija i Nike Sigura. Koliki je to hendikep? Ogroman! Kad su jesenas u zaostaloj utakmici pobijedili na Opus Areni s 1:0 strijelac je bio Livaja, a asistirao mu je Sahiti nakon što je na sredini terena loptu izgubio Jugović. Da ne spominjemo sada koliko lošu statistiku Bijeli imaju kad na terenu nema Livaje…

Uoči puta u Slavoniju s medijskim djelatnicima razgovarao je trener Mislav Karoglan, a kako to već tradicija nalaže, prvih nekoliko pitanja postavio je Toni Bilić.

Koliki je pritisak nakon izgubljene utakmice od Rijeke? Može li Hajduk u ovom stanju osvojiti 3 boda?

– Svi gube bodove. Znači, zašto ne? Niti jedan poraz nije dobar, pogotovo ako je protiv izravnog konkurenta. Momčad zna da je nemoguće pobijediti sve i da u maratonu moramo biti spremni na sve. Više od poraza na momčadskom sastanku su boljele neke druge stvari. To će ostati između nas u svlačionici.

Tko će početi, Trajkovski ili Kalinić? Ima li Kalinić snage za više od pola sata?

– On ima snage za više od 30 minuta. Na nama je da procijenimo što je realno.

Ide li Livaja u Osijek? Tko će biti kapetan?

– Livaja ide s nama kao podrška. Vidjet ćete sutra tko će biti kapetan.

Što znate o Osijeku?

– Znam dovoljno. Nisu previše mijenjali. Ovoga tjedna je fokus bio na nama zbog dosta izostanaka. Osijek je jak, kvalitetan. Nema nikakve razlike u odnosu na ranije.

Kako ste pripremali momčad za derbi na Dravi?

– Nismo premladi da nas poraz protiv Rijeke satare. Ovi igrači su prošli puno iskušenja, puno je tu internacionalaca. Mi smo tu, dijelimo prvo mjesto, gubit će se bodovi i dalje. Moramo vratiti duh koji nas je krasio i vodio. Šušur i euforija su prirodni za Dalmaciju, ali nama je to sporedno, tražimo kontinuitet.

Hoće li Josip Brekalo zaigrati od prve minute?

– Hoće.

Je li pobjeda imperativ?

– Uvijek je imperativ pobijediti. To je tako kad si trener i igrač Hajduka. Ako nije tako, onda nešto nije u redu s klubom. Nije ništa sudbonosno. Ovo je malo teže razdoblje. Kako god završilo u Osijeku, mi ćemo biti jači. Imat ćemo više spremnih igrača.

POSLJEDNJE DODANO: