SJEDNICA UPRAVNOG VIJEĆA

Marjanska Javna ustanova ostala bez stručne voditeljice, a traži se i novi glavni čuvar prirode…

Upravno vijeće Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan prošlog je tjedna, iza zatvorenih vrata, odlučilo prihvatiti odluku ravnatelja te ustanove Marka Pejnovića o razrješenju Ingrid Pečarević, stručne voditeljice i bivše vršiteljice dužnosti ravnatelja. Pejnović je Pečarević udijelio otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem, službeno piše premda se za razloge uzimala činjenica da je Pečarević bez zadrške javno progovarala o stanju u ustanovi stavljajući fokus na tezu kako je Pejnović ravnatelj kojemu sve konce vodi Srđan Marinić, nezavisni kandidat s liste stranke Centar i bivši koordinator za Marjan. Marinić je, govorila je tada, proveo zoniranje park-šume Marjan za Plan upravljanja (PU) s tvrtkom izabranom bez javne nabave i bez uključivanja djelatnika Ustanove.

I ranije je Pečarević upozoravala na nepravilnosti u ustanovi, i to kad ravnatelj nije bio Pejnović već Robert Koharević. Na otpremninu prava nema, ne treba odraditi ni otkazni rok od mjesec dana i jednog tjedna premda će joj to razdoblje biti plaćeno kao da je bila na radnom mjestu.

Upozoravala je i na niz drugih situacija koje su redom izazivale reakciju. Ravnatelj Pejnović sve je navode odbio, tvrdeći da je stručna voditeljica Pečarević zapravo „igračica iz vani“, a sve ovo radi jer je trebala u mirovinu u svibnju.

Pejnović je u ime Javne ustanove Ingrid Pečarević otkaz predložio 5. ožujka, odbila ga je sindikalna povjerenica Radničkog vijeća Marijana Carevski Balić, a u slično je vrijeme ravnatelj obavijestio Pečarević kako s krajem svibnja puni 65. godinu života te je ostvarila više od 15 godina mirovinskog staža. Za novu osobu na mjestu stručne voditeljice raspisat će se javni natječaj koji će imati izmijenjen sadržaj jer je Upravno vijeće prihvatilo prijedlog ravnatelja da se izbaci točka po kojoj kandidati moraju uz prijavu poslati i program rada za mandatno razdoblje. Navodno zbog želje da se što više ljudi javi na natječaj.

Na istoj sjednici je donesena odluka o raspisivanju natječaja za imenovanje glavnog čuvara prirode. Posljednju dionicu na toj je poziciji imao Marjan Gavrančić. On je razriješen s radnog mjesta na sjednici u travnju prošle godine. Kako je Gavrančić bio na bolovanju u trenutku kada mu je dan otkaz, nije mu ni počeo teći otkazni rok, a kada je bolovanje prestalo 22. svibnja, iz Javne ustanove su se dali u akciju.

POSLJEDNJE DODANO: