KRITIČKI STAV PREMA NOVOJ VLADI

Marijana Puljak: “Vidjet ćemo kad će HDZ pozvati tajnicu i početi razrješavati nove ministre”

U emisiji “Novi dan”, Marijana Puljak, članica stranke Centar, dijelila je svoje mišljenje o novom sastavu Sabora i Vlade. Naglašavajući kontinuitet korupcije i klijentelizma, Puljak je izrazila zabrinutost zbog političke kulture koja je, prema njoj, obilježila proteklih 30 godina. Prema njezinim riječima, nova koalicija nije ništa drugo nego produbljivanje korupcijske mreže koja već postoji, uz predviđanje jačanja imovinske ideologije.

Ja bih rekla da ova koalicija koja se događa, odnosno ono što ona nudi, je stabilan nastavak korupcije i klijentelizma i mislim da bi građane to trebalo više brinuti nego ustavno-pravni poredak. Način funkcioniranja državom za vrijeme HDZ-a u proteklih 30 godina je bila korupcija i klijentelizam u svim institucijama. Ako nemate iskaznicu HDZ-a, ne možete se zaposliti. Ovaj savez nije ništa nego dolijevanje vode na tu razgranatu mrežu koja ima korijenje na svim razinama. Mislim da nas čeka imovinska ideologija koja će se ukorijeniti još više ove četiri godine”, komentirala je Puljak te dodala da su ideološka pitanja jedna divna zavjesa za građane dok se s druge strane događa jedna ozbiljna podjela interesnih sfera.

Posebno je istaknula pitanje novih ministara, optužujući Penavu za suradnju s korupcijom i klijentelizmom. Puljak je najavila nastavak kritičkog stava prema novoj Vladi, ne dajući joj olakšanje, a komentirala je i broj ministarstava, tvrdeći da takva raspodjela nije u interesu građana već je više povezana s političkim interesima koalicijskih partnera.

Sigurno ovoliki broj ministarstava ne ide u korist građana. Ovdje se iz aviona vide da nije bilo interesa za dobrobit građana. Ovo je čisto zadovoljavanje kadrovskih interesa koalicijski partnera i stvaranje divne zavjese za građane da se misli da su neka pitanja važna dok se iza odvija bitka za državna poduzeća. HDZ traži partnere za ostanak na vlasti, a kada osigura tu vlast onda se partnera rješava ili ih na neki način utopi, asimilira. Vidjet ćemo koliko će DP potrajati.

Puljak je također izrazila svoje mišljenje o zastupniku Hrvoju Zekanoviću, sugerirajući da bi ga ostali zastupnici trebali ignorirati tijekom mandata.

Mislim da se treba pozvati ostale zastupnike da Zekanovića ignoriramo ove četiri godine odnosno da ne reagiramo na njegove izjave i replike. Jednostavno da ga ne smatramo saborskim zastupnikom – zaključila je Puljak.

POSLJEDNJE DODANO: