LUKŠA JAKOBUŠIĆ

“Marijan Kustić je na potezu, podsjećat ćemo ga na to svaki dan”

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić osvrnuo se na događaje posljednjih nekoliko dana u hrvatskom nogometu, ali i općenito. U principu, prozvao je predsjednika HNS-a Marijana Kustića da preuzme odgovornost i ponaša se kao predsjednik hrvatskog nogometa. Evo što je rekao Jakobušić:

Kakav je vaš komentar na događaje proteklih nekoliko dana?

– U protekle tri i pol godine uprava i ja bili smo isključivo fokusirani na klub. Posljednjih dana događa se „modus operandi“, koji se događa više od desetljeća i Hajduk je na to stalno ukazivao. Ja sam htio na jedan drugi, argumentirani i konstruktivni pristup prema vrhu HNS-a postići bolje rezultate za cjelokupni hrvatski nogomet. Govorili su mi da je to nemoguće i bili su u pravu.

Što kažete na sudačku komisiju, koja je danas imala medijsku konferenciju? 

– S obzirom na svoju ulogu, oni imaju preveliku vidljivost. Činjenica je da su oni opterećenje za hrvatski nogomet već duže vremena. Traže da im vjerujemo, odavno im već mnogi ne vjeruju i to s razlogom. Odavno su izgubili kredibilitet i oni su nebitni. Predsjednik Marijan Kustić je na potezu.

Što dalje?

– Moj rad do sada nije urodio plodom. Hajduk je bitan, mi smo ovdje svi zbog Hajduka. Neće više biti dopisa i bilo čega drugog. Hrvatska i hajdučka javnost, Hajduk, podsjećat ćemo ih na njihovu ulogu svaki dan. To nije samo reprezentacija. Ne zbog Hajduka i za Hajduk, nego za čisti hrvatski nogomet. To je esencija, to mu je obaveza. Podsjećat ćemo Kustića na to svaki dan.

POSLJEDNJE DODANO: