POKUŠAO POBJEĆI

Maloljetni recidivist u prometu zaustavljen u Makarskoj s 51 gramom marihuane

Policijski službenici Policijske postaje Makarska proveli su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom koji je zaustavljen u prometu 23. lipnja 2024. godine u Makarskoj. Policijski službenici su prilikom obavljanja kontrole i nadzora prometa zaustavili maloljetnika koji je upravljao motociklom. Nakon zaustavljanja, maloljetnik je pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga spriječili korištenjem sredstava prisile i sredstava za vezivanje, te je uhićen.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako maloljetnik nema položen vozački ispit za upravljanje motociklom. Također, u sklopu istraživanja pronađena je marihuana ukupne težine 51 gram. Utvrđeno je i da se radi o recidivistu u počinjenju prekršaja u prometu.

Protiv maloljetnika je podnijeto izvješće o počinjenim prekršajima sukladno članku 216. (upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) i članku 32. (nije postupio po zahtjevu policijskih službenika prilikom zaustavljanja) Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i sukladno članku 3. Zakona o suzbijanju droga. Jučer je uz Optužni prijedlog priveden na nadležni Općinski sud.

POSLJEDNJE DODANO: