ONI SU HRANITELJI HDZ HOBOTNICE

Maja Đerek ne vraća se u Banovinu! “Ne želim raditi s ljudima kao što su Puljak i Ivošević…”

Ivica Puljak slijepi je hranitelj hobotnice HDZ-a koji i dalje vlada Splitom, rekla je u četvrtak pored splitske gradske uprave smijenjena pročelnica Maja Đerek koju je Službenički sud županije vratio na posao. Ipak, u kancelariju Banovine više neće jer je odlučila dati otkaz bez da je dala aktualnom poteštatu i priliku da pronađe radno mjesto za nju.

-Ja ne mislim mirno sjediti u fotelji u Banovini i gledati kako HDZ-ova hobotnica i dalje mešetari ovim gradom. Trebalo se obraniti od HDZ-ova Službeničkog suda i to sam uspijela. Ja ovdje više neću raditi, sama ću urudžbirati otkaz i odlazim jer ne želim raditi s ljudima kao što su Puljak i Ivošević. Oni su dobili povjerenje građana, a napravili su ništa. Samo su dopustili da se HDZ-ovo postupanje nastavi i dalje – kazala je Đerek.

Stala je na žulj mnogim ljudima u Splitu kad je počela otkrivati financijske malverzacije, smatra Đerek.

-Kad sam došla na mjesto pročelnice brojni podobni su prikazivani i prijavljivani, znate da je u samo dva tjedna naplaćeno milijun kuna preko opomena, mnogi koji su nezakonito bili u gradskoj imovini su iz nje izašli, ali pokazalo se i da su Puljak i Ivošević političke kukavice koje su dobile podršku da se obračunaju s HDZ-ovim načinom funkcioniranja i ne samo da to nisu napravili nego tu hobotnicu hrane i dalje.

-Ne piše se više o nenaplaćenim potraživanjima, nezakonitim boravcima u gradskoj imovini niti je objavljen registar imovine, nastavljaju se sporni HDZ-ovi projekti kao Small Mall. Tvrdili su da sam se ogriješila o propise, a ova je odluka pokazala da nisam odala tajnu ni tajne podatke, niti sam narušila instituciju gradonačelnika, a niti odbila izvršenje naloga. Baš Pravilnik o davanju stanova u najam, za kojeg sam govorila da je nezakonit, je pao na sudu jer Puljak i Ivošević nisu proveli javno savjetovanje. Najbizarnije je to da mu je baš Puljak doveo da napravim registar kratke imovine, a kako ću ga ja napraviti ako se nezna tko živi u njemu? Baš zbog toga to trebaju biti javno objavljeni podaci – među ostalim je govorila Maja Đerek.

Đerek je spomenula i Marijanu Bronzović koja je bila pročelnica za imovinu prije nje tvrdeći kako je u evidenciji poslovnih prostora ‘zamračila’ oko 120 poslovnih prostora.

Kristina Nuić Prka, sadašnja voditeljica Odsjeka za ljudske potencijale u Uredu Splita, samo dan nakon što je smijenjena, izjavila je Đerek, nazvala ju je i izvijestila kako će Puljak mijenjati sistematizaciju i ukinuti moje radno mjesto.

Na konferenciji je sada sigurno bivša pročelnica izgovorila i ime Gorana Cvitana koji prema njezinim navodima bez da plaća mjesečnu najamninu prostora gradu ima u vlasništvu teretanu na Splitu 3. Cvitan je, veli Đerek, bliski prijatelja zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića.

POSLJEDNJE DODANO: