NASTAVAK SAGE

Maja Đerek: ”Grad Split već 9 mjeseci, od početka postupka nije dokazao niti jednu tvrdnju zbog koje sam suspendirana”

Skoro godinu dana od suspenzije Maje Đerek, Službenički sud još nije donio odluku o zakonitosti njenog otkaza. Prekoračenje ovlasti bio je službeno naveden razlog smjene altualnog poteštata Ivice Puljka, ali neslužbeno se govorilo o drugim razlozima, poput onog da je svemu kumovala odluka o dodjeli gradskih stanova.

Zakazano je novo ročište na Službeničkom sudu, ali Đerek na njega neće doći.

O svemu je poslala svoju stranu priče…

Službenički sud, koji je pod potpunom kontrolom HDZ-a,  nakon više od 9 mjeseci ne želi donijeti presudu vezano za moju suspenziju, nego sada izvodi pravne vratolomije i na mene pokušava svaliti teret dokazivanja. Naime, zakazali su novo ročište 15. svibnja, iako je na ročištu u ožujku rečeno da će, nakon naših očitovanja konačno donijeti odluku.

Iako sam se više puta pismeno, a i usmeno na ročištima detaljno očitovala o svemu i iako su se davno stekli uvjeti za donošenje odluke, HDZ-ov Službenički sud ne želi donijeti odluku, nego opet traži očitovanja o istim pitanjima o kojima sam se već više puta očitovala.

Teret dokazivanja u ovom postupku je isključivo na poslodavcu Gradu Splitu. Grad Split već 9 mjeseci, od početka postupka nije dokazao niti jednu tvrdnju zbog koje sam suspendirana. Ovakvim odugovlačenjem postupka, ponovnim zakazivanjem ročišta i nezakonitim prebacivanjem tereta dokazivanja na mene kao službenicu, Službenički sud zaštitio je Grad Split i omogućio je izmjenu ustrojstva kojom je ukinuto moje radno mjesto, što je od početka i bio cilj. Štoviše, od početka sam predlagala da se sasluša i gradonačelnik Puljak, no Sud me je hladno odbio.

Očito se i dalje vode politikantske igre oko moje suspenzije te se kukavički taktizira u nedostatku dokaza i argumenata. Ja u njihovim prljavim politikantskim igrama neću sudjelovati jer sam u cijelosti i propisno iznijela svoju obranu, a oni neka napokon skupe hrabrost i javno obznane svoju odluku. Na zakazano ročište stoga neću pristupiti, neću pristati na nova otezanja i maltretiranja od strane političkog Suda.

Ovo je samo nastavak odmazde institucija pod kontrolom HDZ-a jer nikada nisam pristajala financijski potkradati vlastitu državu i Grad Split. Tako se Uskok već 30 mjeseci ne želi čak niti očitovati oko moje kaznene prijave vezano za financijske malverzacije u tvrtki Državne nekretnine, a za koju su odgovorni najbliži suradnici Andreja Plenkovića. Više od 20 mjeseci čekam drugostupanjsku odluku u mojem radnom sporu, a koju je HDZ preusmjerio na sutkinju koja je bliska prijateljica Ivana Turudića i koja se spominje u famoznim porukama. HDZ na svim razina od mene želi napraviti ogledni primjer što će se dogoditi službenicima koji odbiju njihove naloge ili koji progovore o teškim financijskim malverzacijama u državnim i gradskim institucijama. Ovakvo postupanje Službeničkog suda je samo još jedan dokaz čime se sve HDZ služi kako bi se održao business as usual.

POSLJEDNJE DODANO: