Provjerite vage: Evo kako vas trgovci varaju!

Marin Starčić iz Opatije objavio je u subotu na Facebooku poučan post u kojem je detaljno opisao prevaru u jednom supermarketu.

– Ovime vam samo želim skrenuti pažnju da pripazite prilikom kupnje kod naših trgovaca.

Priča ide ovako. Htio sam kupit malo mendula (badema), cca 10 dag što bi koštalo oko 10 kn. Stavim ih ja na vagu kad ono cijena oko 25 kn odnosno piše težina oko 23 dag.

Bilo mi je čudno da sam za toliko fulao pa sam izvagao i na drugoj. Isti rezultat, ali još nisam imao mira i išao izvagat celer koji je stajao na polici sa strane s već upisanom težinom od 237 g. Kad ono vaga pokazuje oko 350 g! A onda sam skužio u čemu je stvar, piše Dnevnik.hr.

Namjestili početno stanje

Majstori su početno stanje vage namjestili na 0,108 kg odnosno skoro 11 dag. Kako se na display-u vage vrte reklame dok nešto ne stavite na nju ne možete skužit početnu vrijednost.

Što je najbolje u blizini je i treća vaga koja je bila ispravna te su ljudi počeli uspoređivati težine svojih namirnica – razlika za istu stvar 0,108 kg.

Na kraju smo pitali djelatnicu kako je to moguće, a ona sa kiselim osmjehom na licu, bez riječi restarta dvije nebaždarene vage i ode! Vage su nakon toga imale nulu za početno stanje!

POSLJEDNJE DODANO: