TURNIR TENISAČA SPLIT OPEN

Luki Mikrutu najveća pobjeda u karijeri, prošli i Ajduković i Dodig!

Nakon što su prošlog tjedna na Firulama igrale tenisačice, a Jana Fett otišla do kraja i uzela titulu, ovoga tjedna su na legendarnim teniskim terenima na sceni tenisači. Početak za hrvatski tercet nije mogao biti bolji. Pobjede su ostvarili Duje Ajduković, Luka Mikrut i Matej Dodig.

Duje Ajduković je u turnir ušao kao 2. nositelj, pa to nije iznenađenje, ali jest iznenađenje da je za pobjedu morao raditi više od mladog dvojca. Uglavnom, on je sa 6:7(7), 7:5, 6:1 nadigrao Čeha Jonasa Forejteka (375. na rang-listi). Ajduković je imao break u prvom setu (6:5), imao je i u drugom (5:3), no morao je raditi prekovremeno. Kad je konačno dobio drugi set, treći se pretvorio u formalnost.

Luka Mikrut je, pak, došao do najveće pobjede u mladoj karijeri. On je s nevjerojatnih 6:0, 6:1 pobijedio Damira Džumhura (126. na rang-listi) iz Bosne i Hercegovine. Džumhur je u nedjelju osvojio challenger u Barletti, očito se nije stigao oporaviti, ali to ne umanjuje uspjeh 19-godišnjeg Splićanina, kome je to prva pobjeda na challenger razini. Mikrut je 500. na rang-listi. Džumhur je prije šest godina bio 23. na rang-listi, k tome ima tri titule na ATP Touru.

Matej Dodig je, pak, nadigrao Slovaka Alexa Molčana (157. na rang-listi). Bilo je 6:2, 6:4 za 18-godišnjeg Osječanina protiv puno renomiranijeg suparnika. Molčan je prije dvije godine bio 38. na rang-listi, te ima tri finala na ATP Touru.

POSLJEDNJE DODANO: