OBILAZAK ŽUPANIJSKIH PROJEKATA

“Luka u Omišu i ambulanta u Srijanama dokaz ravnomjernog razvoja”

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i zamjenik župana Stipe Čogelja u četvrtak su obišli županijske projekte – gradilište luke u Omišu te obnovljenu ambulantu Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Srijanama.

-Luka u Omišu i materijalno je izuzetno vrijedna lokacija jer ona predstavlja jednu od najvećih luka na Jadranu, ali predstavlja i dodatnu prometnu povezanost prema otoku Braču. Uvjerili smo se da radovi idu punom dinamikom i to me posebno raduje, rekao je Boban. Istaknuo je kako mu je posebno srcu drag projekt obnove ambulante Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Srijanama.

-Obišli smo novouređene ordinacija opće medicine i stomatologije u srcu Zagore. Sve to je dokaz ravnomjernoga razvoja cijele Splitsko-dalmatinske županije. Zdravstvena skrb je elementarna i primarna našim građanima, zaključio je župan.

Ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević navodi kako je projekt luke u Omišu vrijedan gotovo 13 milijuna eura.

-Izgradnjom ćemo dobiti više od 300 novih metara operativne obale, novo katamaransko pristanište, sezonski vez za 40 nautičkih plovila i uređenje 60 komunlanih vezova. Po završetku ovoga projekta ustrojit će se linija između Postira i Omiša, a nadamo se i brzobrodskoj liniji između Omiša i Splita, rekao je Maroević.

Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović zadovoljan je dinamikom radova na tamošnjoj luci.

Ovaj projekt smo čekali desetljećima i sada smo konačno dočekali gradnju. Već vidimo obrise buduće luke, a predviđeni kraj izgradnje je proljeće 2025. godine, navodi Tomasović.

Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa ističe kako je u obnovu ambulante u Srijanama uloženo oko 110 tisuća eura.

-Radi se o kompletnom sređivanju stomatološke ordinacije i ambulante obiteljske medicine. Doktorica Božić i doktorica Čulić dobile su primjerene prostore. Ovo je ipak kraj sa sjeverne strane Mosora koji je poprilično hladan, ali sada ovdje imamo primjerene uvjete za rad, rekao je dr. Rađa.

Doktorica Iva Božić, nositeljica tima u ambulanti Srijane, ističe kako je dostupnost zdravstvene skrbi za stanovništvo ovoga područja od izuzetne važnosti.

-Ovo je mala ambulanta s nešto više od 500 stanovnika, a pokrivamo područje od Biskog do Šestanovca. U prošloj godini je obnovljena i jako smo zadovoljni, jednako kao i naši pacijenti. Postojanje ove ambulante svima nama jako puno znači, navodi doktorica Božić.

POSLJEDNJE DODANO: