SPLITSKI TENISAČ ODUŠEVLJAVA

Luka Mikrut dobio i osmi meč zaredom, igrat će u polufinalu Zagreb Opena!

Nema kraja pobjedama Luke Mikruta, 20-godišnji Splićanin je još jednom pomaknuo granice najboljeg rezultata i renkinga u karijeri plasmanom u polufinale challengera Zagreb Open i skokom na otprilike 400. mjesto na rang-listi. Za osmi uzastopni uspjeh svladao je godinu dana mlađeg Meksikanca Rodriga Pacheca Mendeza (455. na rang-listi) sa 6:3, 2:6, 7:5 nakon dva sata i 37 minuta igre.

Mikrut je prošlog tjedna osvojio ITF turnir od 15.000 dolara u Bolu na Braču, dok je u Zagrebu viša razina turnira, challenger vrijedan 75.000 dolara. No, kad ti pobjede prijeđu u naviku, sve je moguće, pa i brza prilagodba. Mladi Splićanin je u trećem setu opasno visio, kod 4:5 je zaostajao 15:30 na svom servisu. Bio je, dakle, dva poena daleko od poraza, ali izvukao se i u sljedećem gemu napravio break. Par minuta kasnije je bez izgubljenog poena na servisu dovršio posao.

Što se renkinga tiče, Mikrutu će u ponedjeljak biti upisani bodovi iz Bola i Zagreba, te će s 509. mjesta doći do otprilike 400. mjesta! Najbolji renking do sada bio mu je 485. mjesto. S time da turnir za njega još nije gotov. U polufinalu čeka boljeg iz dvoboja 18-godišnjeg Osječanina Mateja Dodiga i Dmitrija Popka, Kazahstanca, koji je u 2. kolu izbacio Dina Prižmića.

POSLJEDNJE DODANO: