ZAGREB OPEN

Luka Mikrut bez titule, Damir Džumhur je bio prejak za mladog Splićanina

Luka Mikrut nije uspio osvojiti challenger Zagreb Open, prekinuta je serija od devet uzastopnih pobjeda mladog Splićanina, koja će ga u ponedjeljak sa 509. lansirati na 364. mjesto rang-liste. Luka je u dva tjedna pobjedom na ITF turniru u Bolu i dolaskom do finala Zagreb Opena skupio čak 59 bodova i osigurao napredak od 145 mjesta. To je apsolutno za svaku pohvalu i poraz u finalu od preiskusnog Damira Džumhura ne može pokvariti taj doživljaj.

Igrač iz Bosne i Hercegovine, prvi nositelj Zagreb Opena i 128. tenisač svijeta, pobijedio je Mikruta sa 7:5, 6:0 dobivši posljednjih devet gemova u meču. Od 4:5 u prvom setu do 7:5, 6:0. Mikrut se jednostavno raspao, od 5:4 uhvatio je samo sedam poena u devet gemova. Jednostavno je to sve skupa bilo previše za njega. Skupilo se umora i svega, deseti meč u dvanaest dana postao je pretežak teret. Borio se koliko je mogao, u prvom setu uspio poništiti break zaostatka, a onda kao da je udario glavom u zid.

Džumhur, kome su 32 godine, ima tri titule na ATP Touru i 2018. godine je bio čak 23. tenisač svijeta, a na challenger razini je prekaljen. Ovo mu je bilo 21. finale na challengerima i 11. titula, a već četvrta ove godine. Bez poraza! Istina, Mikrut ga je početkom travnja na challengeru u Splitu u 1. kolu pobijedio s nestvarnih 6:0, 6:1, ali treba uzeti u obzir da je Džumhur dva dana ranije osvojio challenger u talijanskoj Barletti. I možda jednostavno nije imao volje igrati u Splitu. Tko će znati?

POSLJEDNJE DODANO: