ALKAR PREKRATAK U ZAVRŠNICI

Luka Božić presudio Sinjanima, nije ga išlo pa zabio u ključnim trenutcima

Alkar nije uspio iznenaditi Zadar, kako je to učinio s Cibonom prije točno tjedan dana, ali požrtvovnost i borbenost vrline su koje će se pisati nakon ove utakmice, zapravo kao pokazatelj kolosijeka kojim će Sinjani kročiti u narednom periodu s nešto lakšim protivnicima.

Domaćin je od starta pokazao da ne misli tek tako prepustiti bodove gostima koji su u Sinj stigli nakon obveza u ABA ligi, točnije manje od 24 sata otkako su na Višnjiku slavili protiv Cedevita Olimpije i zauzeli četvrto mjesto u tom elitnom natjecanju.

Sredinom prve četvrtine, dobru rolu odradio je domaći Srđan Brocić, brzim je korakom rješavao zadarske trupe, a u drugom mu se periodu pod obručem pridružio i Kuol Alok. Kamoli sreće da je Alkar bio dodatno napadački raspoložen kada mu je obrambeni dio bio za poželjeti pa je minus od koša (16-17) nakon prvih 10 minuta bio zapravo više zadovoljavajuć za Zadrane. Zadar se nije mogao sastati sa smislenim napadom pa su sve konce tada preuzeli šuteri i s tih vanjskih pozicija redom promašivali.

Prva dva perioda do posljednje su se minute u toj drugoj četvrtini svela na zadarsko hvatanje Alkarevaca. Držali su Sinjani tempo, međutim, mali pad u igri i gosti su za čas na krilima Arijana Lakića i Karla Žganeca došli do egala, a onda i vodstva pa se na veći odmor otišlo s tri koša viška na strani gostiju (36-39).

Zadar je iznimno dobro ušao u nastavak. Serija 10-0, i to koševima Žganeca, Davisa, Božića i Ramljaka, naišla je na identičnu reakciju s druge strane strane preko Brocića, Gurleya i Jukića. Zadarski je post prekinuo Mazalin s crte slobodnih bacanja, a fantastičnu je tada dionicu odigrao Pavle Marčinković, tako iskusno, smireno i elegantno. Semafor je nakon tri četvrtine pisao minimalan plus domaćih (55-54).

Zadarski čovjek odluke bio je Luka Božić. Kada mu već nije išlo gotovo tri četvrtine, profunkcionirao je u posljednjoj i zabio ključne koševe koje su donijeli pobjedu gostujućoj ekipi u ovom slučaju (65-73).

Alkar – Zadar 65-73 (16-17, 20-22, 19-15, 10-19)
Sinj. Gradska dvorana Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 450
Suci: Alfred Jovović, Franko Gracin, Bojan Kruljac (svi Zagreb)

Alkar: Alok 10, Brocić 12, Anderson 7, Blatančić 2, Pavela, Matulina 3, Boban 3, Marčinković 12, Gurley 5, Tomašević, Vučić 9, Jukić 2.

Zadar: Davis 8, Klarica, Vujačić, Žganec 17, Mazalin 4, Lakić 7, Mekić 7, Jambrović, Drežnjak 4, Grbić, Božić 20, Ramljak 6.

POSLJEDNJE DODANO: