BOLJI DOŽIVLJAJ SVIM PUTNICIMA

Lučka uprava Split uskoro započinje radove na novom putničkom terminalu!

Lučka uprava Split pod vodstvom Vice Mihanovića, najavljuje početak izgradnje “Novog putničkog terminala” u Gradskoj luci Split. Završetak projekta je planiran za svibanj 2025. godine. i predstavlja ključni korak u unapređenju infrastrukture za domaći i međunarodni putnički promet. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 17 milijuna eura, što je značajan financijski doprinos razvoju grada Splita. Izgradnja novog putničkog terminala je odgovor na rastuće potrebe luke Split kao vodeće luke u Hrvatskoj. Osim što će poboljšati doživljaj milijuna putnika koji svake godine posjećuju našu regiju, ovaj projekt će osloboditi Gat sv. Duje za domaći promet što je pozitivan utjecaj na kvalitetu života lokalnog i otočnog stanovništva. Projekt obuhvaća izgradnju suvremenog kompleksa za prihvat putnika, uključujući naprednu opremu koja će osigurati visoku razinu sigurnosti i učinkovitosti. Nove tehnologije i moderni dizajn terminala bit će usmjereni na smanjenje emisije CO2, što doprinosi globalnoj borbi protiv klimatskih promjena.

Kontinuiranim ulaganjem u poboljšanje infrastrukture smanjit će se zagušenja u luci, što će osigurati kvalitetniju prometnu komunikaciju za lokalno stanovništvo i posjetitelje.

Lučka uprava Split se zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu prometa, veza i infrastrukture, kao i Splitsko-dalamatinskoj županiji na podršci i koordiniranom angažmanu koji je omogućio realizaciju ovog strateški važnog projekta. U konačnici projekt nije samo infrastrukturno unapređenje, već i simbol predanosti i vizije prema razvoju Splita kao globalno prepoznatljive turističke destinacije.

POSLJEDNJE DODANO: