Article

//www.dalmacijanews.hr/files/5c7fe73e9c49eec7038b4573/80
Foto: hajduk.hr

Policija izdala priopćenje vezano za utakmicu Hrvatska - Rusija

Službeni dopis kako se ponašati u prometu i na stadionu
Splitska policija izdala je priopćenje u povodu odigravanja utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu u 15 sati. Prenosimo ga u cijelosti:

"U Splitu, na stadionu Poljud u nedjelju, 14.studenog 2021.godine s početkom u 15:00 sati, održati će se kvalifikacijska međunarodna nogometna utakmica za FIFA SP Katar 2022 između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Rusije. Sukladno sačinjenoj sigurnosnoj procjeni policijski službenici će prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja uz osiguranje javnog okupljanja, intenzivno opservirati područje Grada Splita, obilaziti mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine, provoditi mjere i radnje iz nadležnosti policije, a sve u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti osoba.

Obavještavamo građane kako će policijski službenici od danas, a posebno intenzivno na sam dan održavanja javnog okupljanja, biti pojačano nazočni u Gradu Splitu, ali i na prilaznim pravcima, te poduzimati mjere i radnje iz nadležnosti policije u cilju prevencije protupravnih ponašanja.

Na dan održavanja javnog okupljanja očekujemo na području Grada Splita, ali i na čitavom području Splitsko-dalmatinske županije, veliki broj navijača, pripadnika različitih hrvatskih navijačkih skupina, radi čega molimo građane da ukoliko uoče skupine osoba koje se protupravno ponašaju ili bi se mogle protupravno ponašati, da odmah pozovu policiju na broj 192.

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon
završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Promet na području Grada Splita i oko stadiona: Građane obavještavamo da će 13. studenog od 20:00 sati, pa do završetka osiguranja javnog okupljanja uspostaviti blokada prometa na cestama oko užeg dijela stadiona (Poljudsko šetalište i VIII. Mediteranskih igara). Također, na parking
prostoru ispred Doma Hajduka biti će ograničena mogućnost parkiranja osobnih vozila, a sve sukladno odluci Grada Splita i potrebama HNS-a, pa građanima savjetujemo da osobna vozila u dane 13. i 14. studenog ne parkiraju na tom prostoru.
Na dan održavanja javnog okupljanja 14.studenog od 10:00 sati uspostaviti će se blokade na prometnicama u široj zoni stadiona (Put Supavla i Zrinsko-frankopanska od raskrižja s Ulicom HRM), te će biti onemogućen redovno prometovanje osobnim vozilima ( osim vozila žurnih službi, HV, vozila stanara i redovnim autobusnim linijama javnog gradskog prijevoza).
Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari, će zajedno s policijskim službenicima, na dan održavanja javnog okupljanja, sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, VII Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta.
Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te da ukoliko su u mogućnosti koriste autobuse javnog gradskog prijevoza, kako bi izbjegli stvaranje većih gužvi i zastoja u prometu.
Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, pa savjetujemo da ukoliko na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.

Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ukoliko dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima zabranjeno je :

- unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
- unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje
pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
- maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,
- unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
- pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti
- pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
- bacanje predmeta u natjecateljski prostor,boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.
Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja biti će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.
Nakon ulaska na stadion i tijekom javnog okupljanja gledatelji isključivo mogu sjediti na mjestu koje je određeno na ulaznici i ne mogu tijekom javnog okupljanja sjediti na nekom drugom mjestu, niti biti na mjestima ili u prostorima koji nisu predviđeni za gledatelje.

Posebno još jednom napominjemo posjetiteljima kako prilikom ulaza moraju imati:
- kupljenu personaliziranu ulaznicu
- identifikacijski dokument sa slikom (osobna iskaznica, putovnica i vozačka dozvola) temeljem kojeg će prije ulaska biti provjeren njihov identitet.
- EU digitalnu COVID potvrdu
Napominjemo kako se na sva tri dokumenta moraju nalaziti identični identifikacijski podaci jer u suprotnom nećete moći ući u stadion.

Ulazi u stadion biti će otvoreni od 12:00 sati, pa pozivamo posjetitelje da dođu dovoljno rano, kako bi nakon provedbe sigurnosnih procedura mogli prije početka javnog okupljanja ući na stadion i zauzeti svoja mjesta označena na ulaznici.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez
izgreda."


hr Fri Nov 12 2021 12:32:04 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Nogomet
//www.dalmacijanews.hr/files/612dfd186f52df87178b466b/80
Foto: WEST HAM UNITED

Nikola Vlašić: "Dok sam bio u Hajduku često smo gubili, zato želim s West Hamom dobiti Dinamo"

Nekadašnji Bijeli i hrvatski reprezentativac Englezima je u razgovoru približio hrvatskog prvaka
Večeras od 21 sat (Arenasport 1, MAXtv) na Olimpijskom stadionu u Londonu snage će odmjeriti West Ham United i zagrebački Dinamo. Čekićari u taj dvoboj ulaze potpuno rasterećeni, dok Modri žele osigurati proljeće u Europskoj ligi. A da bi bili sigurni kako neće igrati u Konferencijskoj ligi, igrači Željka Kopića mora osvojiti barem jedan bod, prenosi t-portal.

Kako su domaćini osigurali prvo mjesto u skupini, a u prvenstvu ih čekaju novi, veliki izazovi, vrlo je izvjesno da će trener David Moyes malo promiješati momčad, te dati priliku onim igračima koji nemaju minutažu kakvu bi željeli imati.

Jedan od njih je i naš Nikola Vlašić, koji je ovog ljeta u londonsku momčad stigao iz moskovskog CSKA.

   

Nekadašnji igrač Hajduka, 24-godišnji Splićanin je za klupsku stranicu govorio kako bi navijačima West Hama još više približio Dinamo. Jer znaju i u Engleskoj za veliki rivalitet između Vlašićevog bivšeg kluba, Hajduka i Dinama.

Podsjetili su Englezi na 30-godišnju povijest HNL-a, odnosno tri Hajdukova naslova u prva četiri prvenstva. S time da je Hajduk imao je još jedan niz od tri naslova prvaka u pet sezona između 2001. i 2005. godine.

Od tada su Hajdukovi uspjesi ograničeni na dvije pobjede u Kupu Hrvatske, dok je zagrebački Dinamo postao najbolja momčad jugoistočne Europe, osvojivši naslov Prve lige u 15 od posljednjih 16 sezona i devet Kupova Hrvatske od 2007. godine.

Unatoč tome što je zadnjih 15-tak godina bio u sjeni svojeg najvećeg suparnika, Hajduk je barem nastavio osiguravati stalan broj igrača za hrvatsku reprezentaciju – među kojima je i Vlašić.

Proizvod Hajdukove akademije, ofenzivni veznjak u klub je stigao još kao školarac, briljirao u omladinskoj momčadi i debitirao u prvoj momčadi Europske lige sa samo 16 godina i devet mjeseci, zabivši u srpnju 2014. godine, u pobjedi nad irskim Dundalkom.

S nepunih 20 godina debitirao je za hrvatsku reprezentaciju u utakmici protiv Meksika 2017. – iste godine kada je preselio u engleski Everton. Stvari u Premier ligi nisu mu išle u prilog pa je Vlašić u kolovozu 2018. prešao u ruski CSKA Moskva.

Odluka se pokazala dobrom jer je mladić ispunio svoj potencijal, zabio je 33 gola i upisao 21 asistenciju u 108 nastupa za CSKA i osigurao nagradu za najboljeg nogometaša ruske Premier lige 2020. godine.

'Došao sam u Hajduk kad mi je bilo 11 godina, a to je san svakog djeteta ondje gdje sam odrastao. Svi ljudi u Splitu su ludi za Hajdukom, za njih je to najveći klub na svijetu. U Hrvatskoj imate veliko rivalstvo između Hajduka i Dinama. Zadnjih 15-ak godina Dinamo ima znatno bolje rezultate, no i dalje vlada osjećaj da je Hajduk povijesno veći klub', krenuo je objašnjavati Vlašić pa nastavio:

'Hajdukova je akademija nadaleko poznata, mnogi dobri igrači su proizašli iz nje. Dosta mladih igrača dobije šansu u prvoj ekipi s već 18 ili 19 godina, a ja sam imao sreću da debitiram kao 16-godišnjak. Samo lijepe uspomene me vežu uz Hajduk, to je zaista predivan klub. Kad se sjetim svojih utakmica s Hajdukom protiv Dinama, ponekad smo gubili i 4:0, 5:1. Davali smo sve od sebe u derbijima, ali jednostavno su bili mnogo bolji. Mrzim se prisjećati toga, i dalje mi to predstavlja bol u srcu'.

'Bilo je lijepo kad sam došao na Maksimir s West Hamom i pobijedio 2:0, ali to je samo jedna pobjeda iz valjda 20 pokušaja! Znam da pobjedom možemo izbaciti Dinamo iz Europa lige. Svima iz Hajduka, pa tako i meni, bi se to jako svidjelo, no da budem iskren, fokusiran sam na West Ham i ne razmišljam previše o tome. Samo želim pobjeđivati', dodao je.

Ipak, Vlašić je s odlaskom u inozemstvo uspio nadići te klupske trzavice.

'I dok imamo rivalstvo između Hajduka i Dinama, jasno je da u hrvatskoj reprezentaciji igramo zajedno. Ipak, zna biti smiješno što i tada navijači dijele reprezentaciju na igrače ta dva kluba. Evo vam jedan primjer - u rujnu smo igrali protiv Slovenije, pobijedili smo 3:0 u Splitu, imali smo mnoštvo igrača i iz Hajduka i iz Dinama, no sve golove zabili su igrači iz Hajdukove akademije - Marko Livaja, Mario Pašalić i ja. Tako su nakon utakmice ljudi iz Splita govorili kako Hajduk daje najbolje igrače za reprezentaciju', prepričao je Vlašić pa naglasio:

'Međusobno ne pričamo o tome kad smo u reprezentaciji, no kad igramo jedni protiv drugih, to je druga priča. Ipak, moram napomenuti da kad god dođe veliko natjecanje, Hrvati se ujedine i podupiru reprezentaciju'.

A evo što je Vlašić rekao o suigračima iz reprezentacije koji nose Dinamov dres.

O Livakoviću: 'On je sjajan golman. Igrali smo zajedno u U-21 reprezentaciji, a onda je došao u seniorsku. Iskoristio je svoju priliku i sad je broj jedan. Ima odlične reflekse, dobar je u jedan-na-jedan situacijama i u branjenju penala. Imam vrlo visoko mišljenje o njemu'.

O Petkoviću: 'On je snažan, ogroman tip. Zna igrati nogomet. Voli biti desetka, nema naviku trčanja u prostor. Voli dolaziti po loptu, primiti je, okrenuti se, razigrati suigrače. Vrlo je dobar igrač'.

O Ivanušecu: 'Mlađi je od mene godinu dana, ali igrali smo zajedno u U-19 i U-21 reprezentacijama. U Dinamu može igrati na pet pozicija, i desno i lijevo i u sredini. Također je vrlo dobar igrač'.

O Oršiću: 'Mislav je još jedan od igrača koji može igrati na više pozicija, kao mnogi hrvatski nogometaši. Počeo je karijeru u Inter Zaprešiću, a onda je otišao u Južnu Koreju i Kinu na par godina. Otkad se vratio u Hrvatsku zabio je mnogo golova i izborio si mjesto u reprezentaciji'.


hr Thu Dec 09 2021 08:54:03 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Nogomet
//www.dalmacijanews.hr/files/6191324f6f52df7b7b8b4585/80
Foto: HNS

Dalić će voditi Hrvatsku do kraja Eura 2024. godine

S Kustićem je potpisao novi ugovor
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić dogovorili su produljenje uspješne suradnje te je srebrni izbornik potpisao novi ugovor koji ga veže sa Savezom do UEFA Europskog prvenstva 2024. godine, javlja HNS.

Zlatko Dalić preuzeo je hrvatsku reprezentaciju u listopadu 2017. godine te ju je iz teške situacije uspio dovesti do FIFA Svjetskog prvenstva u Rusiji. Dalić je u Rusiji poveo Vatrene do finala Svjetskog prvenstva, odnosno srebrne medalje koja je tu generaciju upisala u povijest hrvatskog nogometa.

Dalić je potom uspješno prošao kvalifikacije za EURO 2020, gdje je izborio drugi krug natjecanja, a potom je postao prvi hrvatski izbornik koji je izborio tri velika natjecanja, osvojivši prvo mjesto u skupini H u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Između tih kvalifikacija, Dalić je s Vatrenima dvaput izborio ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Kustić i izbornik Dalić dogovorili su nastavak suradnje s najuspješnijim izbornikom u povijesti hrvatskog nogometa.

"Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ovakvom izrazu povjerenja. Puno sam puta istaknuo da za mene nema veće časti od vođenja hrvatske reprezentacije. Iako s ovim poslom dolazi ogromna odgovornost i pritisak, voditi svoju nacionalnu reprezentaciju je najveća privilegija koju jedan trener može imati i zato nisam dvojio kada mi je HNS predložio nastavak suradnje. Proteklih nekoliko mjeseci me uvjerilo da smo na pravom putu, osjećam u sebi veliku energiju i ambiciju da s ovom osvježenom Hrvatskom nastavimo raditi velike rezultate i tako uveseljavati naš narod. Uvjeren sam u naš uspjeh u kvalifikacijama za EURO 2024, a s obzirom na to da je domaćin Njemačka, vjerujem da nas čeka nezaboravna atmosfera i podrška naših navijača, a ta slika mi je nevjerojatan motiv za daljnji rad", izjavio je izbornik Dalić.

"Naravno da Zlatko samo na temelju srebra u Rusiji treba imati bezgraničan kredit kod svih nas, ali sve što je napravio s reprezentacijom nakon tog srebra pokazuje da je idealan čovjek za vođenje Hrvatske. Ostvario je uistinu sve rezultatske ciljeve, dva puta smo kao prvi u skupini izborili velika natjecanja, a pritom je iznimno uspješno proveo zahtjevnu smjenu generacija pa danas opet imamo reprezentaciju s velikom perspektivom. Zlatko je čovjek koji spaja, koji promiče zajedništvo, koji zaista cijelog sebe daje u ovaj posao i za nas je bilo jedino logično ponuditi mu produžetak ove uspješne suradnje. Hvala mu što je prihvatio naš prijedlog i što smo se zaista lako dogovorili oko svega. Savez će, kao i do sada, biti puna podrška izborniku i reprezentaciji, radujemo se novim izazovima i novim uspjesima", poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


hr Wed Dec 08 2021 12:25:30 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Nogomet
//www.dalmacijanews.hr/files/61af9e8f6f52df279e8b463b/80
Foto: Naši tići

Drugoplasirani sastav Treće HNL ostao bez trenera

Vodio je momčad na 29 utakmica
Uprava NK Hrvatski vitez i trener Josip Butić dogovorili su sporazumni prekid suradnje.

Nakon 8 mjeseci došlo je vrijeme za rastanak. Nikada takvu emociju u svom životu nisam doživio kao u Posedarju. Ovim putem zahvaljujem se upravi kluba na velikoj podršci koju su mi pružili od samog dolaska u klub. Jedno veliko hvala i našim vjernim navijačima koji su nam bili veliki vjetar u leđa od prve utakmice kad sam došao sve do ove zadnje protiv Dubrovnika. Zahvaljujem se svom pomoćniku Ivanu Šimurini kojemu predviđam blistavu trenersku karijeru i treneru vratara Anti Džaji, koji je pokazao kvalitet i odanost. Bilo mi je zadovoljstvo raditi u takvom timu, rekao je Butić te dodao.

Veliko hvala mojim igračima na ovih predivnih 8 mjeseci koji moraju znati da su oni najzaslužniji za ove vrhunske rezultate koje smo ostvarili. Samo zahvaljujući njima ja sam danas bolji trener i “bogatiji” čovjek. Sretno u nastavku sezone i daljnjem radu kluba.

Butić će zlatnim slovima ostati upisan u povijest kluba, a na klupi je u 29 utakmica ostvario 19 pobjeda, 3 remija uz 7 poraza.
hr Tue Dec 07 2021 18:50:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Nogomet
//www.dalmacijanews.hr/files/61acea8c6f52df449b8b45db/80
Foto: HNK Šibenik

Šibeniku bod u Kranjčevićevoj, oduševila proslava gola Narančastih

Utakmica 18. kola HT Prve lige

Nogometaši Šibenika odigrali su 1:1 na gostovanju kod Lokomotive u 18. kolu HT Prve lige. Lokomotiva je povela golom Goričana u 39. minuti, a Narančasti su izjednačili u 67. minuti preko Ćurića za vrijedan gostujući bod.

Na poseban način proslavili su nogometaši Šibenika izjednačujući gol na susretu protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici. Pozvali su javnost da pomogne djevojčici Kiari Goršić koja boluje od teške bolesti. Kapetan Ćurić je nakon pogotka otrčao do kamere držeći papir na kojem je pisalo: Diži se Hrvatska! Kiara želi život 060 9003.

 

LOKOMOTIVA – ŠIBENIK 1:1 (1:0)

 

Zagreb, stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Dario Bel (Osijek)

 

Strijelci: 1:0 Goričan (39′), 1:1 Ćurić (67′)

 

LOKOMOTIVA: Nevistić (od 46′ Santini), Mersinaj, Aliyu, Dabro (od 72′ Kulenović), Kačavenda, Marić, de Haas, Cokaj, Soldo, Goričan, Cipetić. Trener: Silvijo Čabraja.

 

ŠIBENIK: Rogić, Kvesić, Bilić, Grdić, Mina, Rak (od 59′ Sahiti), Ćurić, A. Jakoliš, Bačelić-Grgić (od 78′ Attys), M. Jakoliš, Delić (od 88′ Cvetković). Trener: Mario Rosas.

hr Sun Dec 05 2021 17:34:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Nogomet

Pročitajte još . . .