FILIPOVIĆEV POSEBNI SAVJETNIK

Lovrinčević se oglasio nakon što je USKOK pokrenuo istragu protiv njega

Nakon što je USKOK potvrdio da je otvorio istragu protiv Jurice Lovrinčevića, bivšeg posebnog savjetnika u kabinetu ministra u Ministarstvu gospodarstva, Lovrinčević se oglasio na Linkedinu.

-Puno je bilo upita novinara u proteklom razdoblju, a pogotovo jučer kada je objavljena vijest da je USKOK pokrenuo istragu. Inače sam dostupan medijima, no zbog izvida u tijeku i istrage koja je pokrenuta nisam u mogućnosti dati bilo kakav novi komentar ili informaciju.

Međutim, stojim iza svega što sam rekao i napisao kad je ova priča krenula. Doći će trenutak kada će izvidi i istrage i završiti. Tada ću opet biti uobičajeno dostupan i moći ćemo sve proći. Do onda budite dobro, čitajte i slušajte pažljivo, istina je često između redova, a sve što sam tvrdio prije, tvrdim i danas, napisao je Lovrinčević.

Podsjetimo na teret mu je stavljena trgovanja utjecajem. Lovrinčević je nedavno dao iskaz istražiteljima, a sada je i službeno osumnjičen.

Istražitelji sumnjaju da je Lovrinčević od listopada do sredine prosinca prošle godine iskorištavao svoju poziciju posebnog savjetnika u kabinetu ministra u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske te člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. USKOK tvrdi da je želio osigurati da se sredstvima državnog proračuna ostvari financijski probitak za osobu od njegovog povjerenja s kojom je bio interesno povezan, prenosi N1.

Ta je osoba, na jednoj TV postaji vodila emisije koje su svojim sadržajem odgovarale Lovrinčeviću, a koristila mu je i za prenošenje informacija koje je imao kao posebni savjetnik.

POSLJEDNJE DODANO: