PREMIJER LIGA

Loš start koštao KAŽL poraza kod Medveščaka

Medvešćak je u zagrebačkoj dvorani u Dubravi pobijedio Košarkašku akademiju Žana Lelas 63:54 u 10. kolu Premijer lige. Splićanke je koštao loš ulazak u utakmicu, domaće su otvorile sa 12:0 te dobile prvu četvrtinu 25:10. U prvom periodu Splićanke su igrale jako slabo da bi se potom nešto popravile i u nekoliko navrata došle na minus četiri (poluvrijeme 35:31).

Ovim porazom, trećim u sezoni KAŽL je ispao iz top četiri, premda je prvenstvo još dugo, no svakako je upozorenje. Nedavno su izborile Final four Alpe Adria Cupa, ali tu igru nisu ponovile. Hendikep je što je ozlijeđena Klara Rimarčuk odigrala samo 13 minuta, nije išlo. Jako teško se bilo vratiti nakon užasnog ulaska u utakmicu.

Najefikasnija je bila Dynnah Buckner sa 16 poena, ali jako loš šut (4:19 iz igre). Druga Amerikanka Hannah Langhi upisala je double-double (14 poena i 14 skokova) i bila dosta dobra, a odmah do njih bila 15-godišnja Nina Bilić koja je ubacila 13 poena. U listu strijelaca upisale su se još Petra Božan (9 poena i 12 skokova) te Gina Pirjak koja je imala dva poena.

Kod domaćih je najefikasnija bila nekadašnja članica KAŽL-a Vivien Nejašmić s 25 poena.

POSLJEDNJE DODANO: