POSTOJI I POSEBAN PLAN

Loreen odbila predati trofej Izraelki u slučaju pobjede

Prošlogodišnja pobjednica Eurosong Loreen, prema pisanju The Suna, navodno odbija predati trofej Izraelki Eden Golan ako večeras pobijedi.

Dvostruka osvajačica Eurosonga navodno je rekla producentima da će prekršiti protokol i  da neće obaviti redovitu primopredaju zbog sukoba nacije u Gazi.

Loreen je zakonski obvezna nastupiti na ovogodišnjem natjecanju i predati stakleni trofej ovogodišnjem pobjedniku, unatoč pozivima na bojkot, nakon njezine pobjede u Liverpoolu prošle godine s pjesmom “Tattooo”.

Zvijezda je javno inzistirala da se natjecanje treba održati kako bi donijelo pozitivnost svijetu.

Međutim, napetosti iza kulisa rasle su nekoliko tjedana uoči večerašnjeg velikog finala.

Govoreći za The Sun ranije ovog tjedna, Loreen je rekla:

-Pozitivno privlači pozitivno, a negativno privlači negativno. Ako bismo zatvorili ovo središte pozitivne energije, kažnjavajući milijune za distorziju negdje drugdje, to bi bilo tako destruktivno.

Jedna od izvora tvrdi da Loreen namjerava razjasniti svoj stav prema Izraelu oko svoje pažljivo koreografirane i graciozne primopredaje trofeja koja će pokazati svijetu na kojoj strani povijesti ona zapravo stoji.

-Postoji plan da Loreen stane na pozornicu, ostavi trofej na postolju i ode prije nego što voditelji požele dobrodošlicu Izraelu na pozornicu, ako osvoje željenu titulu, tvrde izvori za The Sun. 

Izvori bliski konkurenciji također navode da u njezinom ugovoru jasno stoji da ne smije govoriti ništa klevetničko o Europskoj radiodifuznoj uniji (EBU), koja vodi natječaj.

POSLJEDNJE DODANO: