Article

//www.dalmacijanews.hr/files/62a4633b18d1cb83738b45b2/80
Foto: Luka Stanzl, Šime Zelić/PIXSELL & Mario Pavlović

[FOTO] Prvi dan Sunset Sports Media Festivala u Zadru donio zanimljiva predavanja sjajnih medijskih stručnjaka i sportskih velikana

Prvo izdanje Sunset Sports Media Festivala zatvorit će večeras Neno Belan i Fiumensi, a ulaz na koncert je slobodan

U Zadar su stigli domaći i inozemni stručnjaci iz područja sporta, medija, odnosa s javnošću i marketinga  kako bi poslušali nove trendove, dobili nove ideje i uživali u predavanjima domaćih i svjetski poznatih govornika.

Prvo izdanje Sunset Sports Media Festivala otvoren je panelom pod nazivom 'The Future Of Serie A' na kojem su sudjelovali Michele Ciccarese, komercijalni i marketing direktor Lige Seria A, Diletta Leotta, Seria A sportska novinarka za DAZN i Ughetta Ercolano, viša potpredsjednica Content Southern Europe, DAZN Group. Pričalo se o izazovima upravljanja ligom u novom digitalnom dobu, uz istovremeno očuvanje starih vrijednosti i integriteta, predstavljeni su novi sadržaji koji očekuju gledatelje u Italiji za vrijeme nadolazeće sezone talijanskog prvenstva, a najviše se radilo na približavanju utakmica mlađim generacijama kroz metaverse, nove grafike i kamere koje podsjećaju na kadrove iz videoigrica, ali i na dodatnom širenju na društvene mreže.

Kako bi istaknula koliko je nogomet važan u Italiji, Diletta Leotta je podijelila priču. “Sjećam se na posljednjoj utakmici ove sezone u Milanu, na ekranu su bili menadžeri grupa, odvjetnici, političari koji su skakali kao dijete na Božić i to je možda moć nogometa. Uz onog si za koga vjeruješ, u što vjeruješ. Tamo je to kao druga religija. Oni to osjećaju u svom srcu.”

Uslijedio je panel ‘The Game Changers: Leading Women is Sports’ koji je okupio pet žena koje uspješno grade svoju karijeru u sportu i medijima, svijetu kojim tradicionalno dominiraju muškarci. Kako je to zapravo biti uspješna žena u sportskom ekosustavu i koje su to prepreke koje se moraju savladati na putu do vrha ispričale su nam Diletta Leotta, Amanda Guerra, novinarka CBS-a, Mirna Zidarić, novinarka HRT-a i Zdenka Zdrilić, žena koja stoji iza najvećeg i cijenjenog košarkaškog turnira u Zadru, dok je mjesto moderatorice preuzela Kate Abdo, novinarka CBS-a. Kroz vlastite priče dijelile su svoja novinarska iskustva, te se osvrnule na trenutni položaj žena u sportu i kako promijeniti muški diskurs koji prevladava.

Na zadnjem panelu prije stanke,  ENGAGE & EMPOWER: The Magic of Sports Marketing, govorilo se o marketingu u sportu, a sudionici su bili Stephen Cook, SVP, direktor sadržaja u IMG-u, Sasha Savic, izvršni direktor MediaComa, i Ray Lewis (2X Super Bowl prvak i MVP), dok je moderatorica bila Amanda Guerra (CBS Sports). Kada su u pitanju navijači diljem svijeta, ništa ne donosi takvu zamjensku identifikaciju kao sport. Bilo da se radi o njihovom omiljenom timu ili nekom od superzvijezda sportaša koje obožavaju, razina strasti i uključenosti navijača je beskonačna. Zaključak je da su sport, marketing i mediji isprepleteni i međusobno ovisni.

 Sport prirodno povezuje brendove i marketing s publikom i njihovim obožavateljima. Osim sporta, u američkim medijima više nema ničega zbog čega bi ljudi dogovarali zajednička praćenja. Potrošači preuzimaju kontrolu nad svojim životima i odlučuju da provode vrijeme na ono što žele gledati. Ovih dana, sport je jedini program na TV-u koji se gleda uživo. Sve ostalo možete prilagoditi svom vremenu. – rekao je Sasha Savic.

Najveće zanimanje izazvala je prezentacija/predavanje jednog od ambasadora samog festivala, Petea Radovicha koji je predstavio temu ‘The Power of Story’ na kojoj nam je približio moć pripovijedanja, korijen cijele ljudske povijesti koji se prenosi s generacije na generaciju. Uvjerljive, živahne, emocionalne, dramatične, dirljive – sjajne priče dotiču nas na brojne načine i uvijek, bez iznimke, ostave nas da želimo više.

Radovich je predstavio neke od svojih omiljenih radova za CBS prošle godine, uključujući NFL suradnju za izlazak filma Top Gun: Maverick, s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi, video s brojnim igračima NFL-a i onima koji su prvi odgovorili na pandemiju, priču o The Power Madonnine i Serie A u Milanu, te jedan od Peteovih omiljenih komada: NFL open s njegovim omiljenim glumcem, Johnom Malkovichem, koji je bio drugi najgledaniji NFL segment te sezone nakon Super Bowla i osvojio brojne nagrade u industriji.

"Natjerati ljude da ih zanima priča” ono je što pokreće Radovicha da proizvodi sadržaj. 

- Moći ispričati priču je prednost. Možete li sažeto, kreativno, emocionalno ispričati priču, to je način na koji možete doći do ljudi. Tek tri od svakih 100 oglasa zadržavaju vašu pozornost jednu sekundu ili više. Ista stvar je sa sportskim TV-om, puno toga postaje bijeli šum. Pokušajte i budite kreativni.

Na posljednjem predavanju prvog dana 'Athletes Owning Their Own Brands' sudjelovali su Julian Edelamn (3X Super Bowl prvak i Super Bowl MVP), Samuel Biggers, specijalist za društvene mreže i Assaf Swissa, osnivač Coast Productions. Edelman je na vlastitom primjeru pokazao kako je prošlo doba kada su najpoznatiji svjetski sportaši samo dio momčadi s kojom imaju ugovor, već danas imaju više moći nego ikad i diverzificiraju se u razna poslovna područja interesa. Kao aktivni igrač u NFL-u, Edelman je primijetio da mu je potreban dodatni tim, izvan terena, koji će voditi njegov sadržaj na društvenim mrežama i brendiranje, kako bi se mogao usredotočiti na ono što treba raditi: igrati nogomet. Upoznao je Assafa i Samuela 2013. i počeli su graditi njegov brend kao tim unutar tvrtke Coast Productions.

Edelman kaže: - Ovo je put za igrača da sebe učini bogatijim, umjesto da obogati brend. To vam daje priliku da imate svoj glas. Htjeli mi to ili ne, idemo u tom smjeru. Bez obzira gdje se nalazite, svi su na svom telefonu. Ako ga možete koristiti za dobrobit onoga što volite i u što vjerujete, to može biti dobra stvar. Međutim, nikada nismo zaboravili što je bilo broj 1.. Nogomet. To je ono što je natjeralo ljude da me prate, gledaju, kupuju proizvode koje ja podržavam.

Prvi dan Festivala zaokružen je nastupom Petra Graše i DJ Bizze. Predavanja se nastavljaju danas  u 11 sati, a na rasporedu su Out of The Box, Started From The Bottom, Now We're Here, In The Ring With Stephen Espinoza, Underdogs, zaključno sa završnim ‘Football vs Football’ na kojemu će sudjelovati Ray Lewis, Julian Edelman, Pete Radovich i Peter Schmeichel.

Prvo izdanje Sunset Sports Media Festivala zatvorit će večeras Neno Belan i Fiumensi, a ulaz na koncert je slobodan.

hr Sat Jun 11 2022 11:41:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
//www.dalmacijanews.hr/files/62bbf5af18d1cbbec08b45dd/80
Foto: MDF

[FOTO] Srijeda na MDF-u u znaku uličnog programa

U amfiteatru ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić bit će čitanja, pjevanja i sviranja. Nešto malo drugačiji program "Čitaju nam važni Šibenčani" dovodi dvije učiteljice razredne nastave i jednog rock trubadura

Kako znate da radite odličan kazališni program?! Kad nakon svake predstave, publika napušta gledalište riječima "ovo je bila najbolja predstava dosad" i tako iz večeri u večeri, od predstave do predstave. Stvarni je to slučaj ne puka teorija 62. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku koji traje od 18. lipnja do 2. srpnja. Nije ostalo još puno do kraja, ali ostalo je još mnogo programa u kojem Šibenčani i svi ostali mogu uživati već danas. 

Jutro je po navici rezervirano za radionički program i Librić u Perivoju, a kasni poslijepodnevni sati, kad Sunce polako krene padati iza obzora, za ljetne pozornice, program ulica i trgova. 

"Čarobnjakov učenik", predstava Gradskog kazališta – Scena Gorica sinoć je oduševila na ljetnoj pozornici. Nažalost, večeras na istom mjestu publika neće moći gledati i slušati španjolski Orthemis Orchestra i "Concerto a tempo d'umore". Roditelji mogu ostvariti povrat novca za kupljene ulaznice. 

Ove srijede u amfiteatru ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić bit će čitanja, pjevanja i sviranja. Nešto malo drugačiji program "Čitaju nam važni Šibenčani" dovodi dvije učiteljice razredne nastave i jednog rock trubadura.

Mario Kovač, urednik programa trgova i ulica, i ove je godine odradio maestralni posao pa festivalskog šušura praćenog rijekom ljudi, gromoglasnim smijehom djece i pljeskom publike ne nedostaje! 


hr Wed Jun 29 2022 08:50:39 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
//www.dalmacijanews.hr/files/62bab7d318d1cb2abf8b458d/80
Foto: MDF

[FOTO] Gradsko kazalište lutaka Split raspametilo publiku na 62. MDF-u

U amfiteatru ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku bit će održano još jedno čitanje uz poznata glumačka imena šibenskih korijena – Dariju Knez Rukavinu te Kristiana Šupu

Malo je reći da su barun Munchausen ili Slonić Dištonić oduševili šibensku publiku jer Gradsko kazalište Sisak i Gradsko kazalište lutaka Split raspametili su sve koji  su ih jučer gledali na ljetnoj pozornici odnosno na daskama koje život znače u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Kad se tomu doda da su ulaznice bile rasprodane – mnogo je to zaljubljenika u kazalište koji su sinoć postali još veći zaljubljenici u umjetnost. I ta brojka raste iz dana u dan tijekom ovogodišnjeg, 62. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku koji traje od 18. lipnja do 2. srpnja.

Danas – jednako, ako ne i uzbudljiviji utorak nakon što je festivalski program bogatiji za ponudu 2. Sajma dječje knjige i program 'Čitaju nam važni Šibenčani' koji su jučer otvorile Maja Šintić, Magdalena Šetka  i djeca. Bilo je to vrijeme neobičnih trenutaka u kojima su djeca htjela čitati javno, a ne u samoći svojih soba,  trenutaka u kojima su djeca bila tužna jer su htjela da je njihov red za čitanje - stalno. 

Kazalište će danas na mini pauzu, ali u 19 sati umjesto pred kazališnu pozornicu, zaljubljenici, veliki i mali, moći će u amfiteatar ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku gdje će biti održano još jedno čitanje uz poznata glumačka imena šibenskih korijena – Daria Knez Rukavina te Kristian Šupe

Za današnju predstavu "Čarobnjakov učenik" po motivima J. W. Goethea, a u izvedbi Gradskog kazališta – Scena Gorica na ljetnoj pozornici ostalo je još malo slobodnih mjesta pa požurite po svoju.

Program trgova i ulica pod vodstvom Marija Kovača standardno donosi pravi mali spektakl kojemu ne mogu odoljeti ni odrasli ni djeca, a filmski program Željka Šturlića na Gorici odavno je ušao u legendu. Detaljan program ide u nastavku.


hr Tue Jun 28 2022 10:14:40 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
//www.dalmacijanews.hr/files/62baa29b18d1cb31be8b45b9/80

[FOTO] Nostalgija, 13. Dani tradicije sinoć otvoreni u Kaštel Novom

Jučer je svečanim mimohodom folklornih društava riva Kaštel Stari- Kaštel Novi otvoren 13. Eko etno sajam i sajam otočnih proizvoda.
13. Dani tradicije "Nostalgija“ ove godine se u organizaciji TZG Kaštela i suorganizaciji udruge Šušur održavaju pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Županije splitsko-dalmatinske, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva  turizma, Ministarstvo poljoprivrede i Cemex Hrvatska d.o.o. 

S ciljem očuvanja i promocije kaštelanske i hrvatske baštine, od 2010. Nostalgijom se promovira nematerijalna kulturna baština i izvorni proizvodi u duhu kršćanske tradicije. A nakon dvije godine smanjenog obujma radi epidemioloških mjera i ograničenja, kako nam je kazala direktorica TZ Kaštela Nada Maršić ove godine Nostalgija je okupila čak 33 izlagača iz cijele Hrvatske. 

Uz zvuk folklora i narodnih nošnji na rivi u Novome postavljeni su štandovi tradicijskih obrta i unikatnih rukotvorina. Izloženi su zaista raznovrsni proizvodi, od dječjih igračaka, suvenira od maslinovog drva, nakita pa do prehrambenih tradicionalnih delicija. I Kaštelanska udruga maslinara Mastrinka tako je uz domaće slastice arancine i ušećerene bademe nudila i extra djevičansko maslinovo ulje… dok je Waldorfski pedagog iz Trogira Vesna Bajrić posjetiteljima predstavila svoje krpene lutke… 

Program u trajanju od tri dana osim ponude domaćih proizvoda, suvenira nudi posjetiteljima i bogat glazbeni program. Večeras s početkom u 21 sat nastupa gradski muški zbor Brodosplit, Nedo Kovačev i Rovinježovi, dok će posljednjeg dana u 21 sati biti koncert klape Sveti Jeronim I KUD Putalj. 29. lipnja župa sv. Petra ap. Kaštel Novi tradicionalno će proslaviti svog zaštitnika svečanom svetom misom i procesijom u kojoj će kip sv. Petra biti jednim dijelom nošen brodicom dok će vjernici prateći ga uz obalu pjevati duhovne pjesme. Svečana sveta misa počinje u 19 sati a u 20 sati je blagoslov brodica i procesija brodicama. 

Podsjetimo, manifestacija je 2017. godine dobila je posebno priznanje “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” za tradicijsku manifestaciju. 


hr Tue Jun 28 2022 08:42:47 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
//www.dalmacijanews.hr/files/62ba9c5518d1cb2abf8b4574/80

U srijedu se u Drumu uz raznolik program slavi dan zaštitnika Petra i Pavla

Procesija, sveta misa, glazbena slušaonica, nogometna utakmica Starih i Mladih, završnica Kupa općine, predstava Dramske grupe Most, koncert Jadranskih maestrala i Marine Tomašević...
U Drumu u Imotskoj krajini i ove se godine svečano slavi dan nebeskih zaštitnika svetoga Petra i Pavla. Župa svetog Luke Podbablje i organizacijski odbor za proslavu svetog Petra pripremili su stoga bogat i raznovrstan program koji starta u srijedu u 10:30 sati, i to procesijom od crkve svetog Ante do Fratrove ograde gdje će se održati sveta misa.

Od 15 sati glazbena je slušaonica Mad G Zetta, a od 17 tradicionalna nogometna utakmica u kojoj se sastaju Stari i Mladi.

Oko 20 sati doznat ćemo pobjednika Kupa općine Podbablje, u susretu se bore Drum i Grubine dok će se u utakmici za treće mjesto boriti Ivanbegovina i Poljica.

U 21 sat zakazana je predstava Dramske grupe Most iz Trilja "Oš' neš', dolori su pravi keš", a od 22 sata dodjela nagrada i koncert "Jadranskih maestrala" i Marine Tomašević.

hr Tue Jun 28 2022 08:15:21 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .