MAJSTOR PREVARE

Lažni iznajmljivač vlasnici preko Facebooka ponudio vlastiti apartman

Iznajmljivačici apartmana iz Imotskog koja već tri godine iznajmljuje svoje usluge preko Bookinga i AirBnbija, javila se se gošća koja joj je rekla da je apartman pronašla u grupi za iznajmljivanje na Facebooku, piše Slobodna Dalmacija.

Žena je pronašla broj vlasnice i nazvala ju, nakon čega su shvatile da je riječ o prijevari.

Otkrili smo kako netko, preciznije s Facebook profila Geb Westerwinter, koristi fotografije, ne samo mog apartmana nego i različitih apartmana iz cijele Dalmacije, pa čak i Crne Gore, i prodaje smještaj. Pregledavajući ponudu apartmana s tog profila, vidjela sam da se nude po dosta povoljnim cijenama, što bi, valjda, trebao biti bolji mamac za klijente. Tako, primjerice, apartman u Dubrovniku nudi za 70 eura… I moj je nuđen za 55 eura za noć, što je dosta niža cijena od one koju sam oglasila na Bookingu, rekla je za vlasnica apartmana.

Vlasnica se najprije za pomoć obratila policiji, ali joj je u postaji rečeno kako na osnovu lažnog oglasa ne mogu reagirati. Bez kaznenog djela, konkretne prevare, rekli su joj – nije moguće pokrenuti bilo kakvo postupanje.

Kako mi je gospođa dala informacije o Facebook profilu koji oglašava moj apartman, odlučila sam kontaktirati osobu koja iza njega stoji. Tražila sam od nje apartman u Imotskom i dobila fotografije vlastitog, podatke o uplati, IBAN i ime neke osobe za koju nisam sigurna da je vlasnik tog računa. U Addiko banci, kojoj spomenuti račun pripada, ne mogu mi provjeriti tko je vlasnik računa, u policiji su mi rekli da ne mogu ni oni, završila je vlasnica apartmana.

Dodala je kako osoba koja iskorištava njezin apartman komunicira na hrvatskom jeziku.

POSLJEDNJE DODANO: