CNN predstavio ljepote Hrvatske kroz 20 fotografija

“Zaboravite na ‘Igre Prijestolja”. Zamišljena kraljevstva možete istražiti i bez spletki ili borbe mačem” – piše CNN u svom tekstu o ljepotama Hrvatske. 

CNN je na svom portalu objavio članak pod nazivom “20 najljepših mjesta u Hrvatskoj”. U članku se navodi da je velik dio spomenute HBO-ove serije snimljen upravo u Hrvatskoj, osobito četvrta sezona koja se počinje prikazivati za koji dan. Srećom za posjetitelje, navodi CNN, u stvarnosti ima puno manje zmajeva nego u samoj seriji.

CNN je Hrvatsku predstavio kroz 20 fotografije pomno odabranih od strane Turističke zajednice Hrvatske. Među autorima su čak 2 iz meteorloške udruge Crometeo. Naime, od 20 odabranih fotografija, čak osam su snimili Crometeovci!

Aleksandar Gospić je zastupljen s fotografijama Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, svjetionika Veli rat na Dugom otoku, Pozdrava Suncu u Zadru te špilje Feštinskog kraljevstva u Istri. Boris Kačan ovjekovječio je poznatu plažu Zlatni rat na Braču, zidine Dubrovnika, panoramu Rovinja, te Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu.


POSLJEDNJE DODANO: