Article

//www.dalmacijanews.hr/files/56375e6deb49bb09008b460e/80
Foto: FaH

I bolnice će nuditi turističke usluge

Turisti će osim medicinske usluge imati i smještaj, prehranu i transfer
Zdravstveni turizam, o kojem se puno pričalo i priča, a nikad nije u potpunosti zaživio na našem tržištu, uskoro bi mogao udariti novim tempom. Turističke usluge, koje su dosad smjele pružati samo specijalne bolnice i lječilišta, ubuduće će smjeti pružati i zdravstvene ustanove, tvrtke za obavljanje zdravstvene djelatnosti i privatni zdravstveni radnici, zahvaljujući izmjenama zakonskog okvira zdravstvene zaštite i ugostiteljstva koji su ove subote stupili na snagu. Tako će strani državljani na koje se ovim potezom prvenstveno cilja, primjerice Talijani koji već godinama u Istru dolaze na dentalne korekcije, u jednom paketu osim medicinske usluge imati i smještaj, prehranu i transfer, izlete i slično. 

- Dosad je bilo onemogućeno zdravstvenim ustanovama da pružaju turističke usluge. Mogli su primiti pacijente, a organizaciju smještaja, transfera do aerodroma i prehrane odradila je turistička agencija. Ovako će sve to moći raditi zdravstvena ustanova, ali isključivo za svoje pacijente”, pojašnjava ministar turizma Gari Cappelli. 

Ograničenjem se želi izbjeći stvaranje nelojalne konkurencije turističkim agencijama koje će i dalje odrađivati većinu tog posla, barem dok ga ustanove ne budu spremne preuzeti. Segment zdravstvenog turizma jedan je od najbrže rastućih sektora koji na globalnoj razini trenutačno raste oko od pet do čak 20 posto godišnje. O potencijalu zdravstvenoga turizma danas će se raspravljati u Zagrebu i na okruglom stolu Hrvatske udruge poslodavaca na temu “Poticanje i razvoj gospodarstva kroz ulogu privatnog zdravstva u Hrvatskoj”, od čijih je članica i stigla inicijativa za labavijim propisima, a najavljuju i da je u pripremi val investicija. Cappelli kaže da u Hrvatskoj trenutačno postoji investicijski potencijal za projekte u zdravstvenom turizmu od oko 300 milijuna eura. 

Gledajući prihode tog segmenta, oni se sa sadašnjih 400 milijuna eura u relativno kratkom roku mogu povećati i do milijardu eura. U sljedećoj godini najavljeno je gotovo milijardu i 50 milijuna eura investicija u turizmu kroz koje će se izgraditi brojni novi ili novoobnovljeni hoteli visokih kategorija koji u svojoj ponudi imaju i sve više wellness ponude kojima se stvara dodatan motiv dolaska koji pozitivno utječe i na veću popunjenost tijekom dužeg razdoblja u godini, mišljenja su u resornom Ministarstvu. Zamahu zdravstvenog turizma država otvara vrata paketom triju zakona. 

Početkom godine Zakon o pružanju usluga u turizmu omogućio je da pojedine usluge mogu pružati i zdravstvene ustanove, trgovačka društva za obavljanje zdravstvene djelatnosti privatni zdravstveni radnici, ali pod pravilima kojima je regulirana zdravstvena zaštita. Sada se ide i korak dalje; od petka je na snazi izmijenjeni Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti te novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji im koordinirano daju mogućnost da pružaju usluge u turizmu i bave se ugostiteljstvom. 

Treba naglasiti da će se zdravstvenim turizmom “zdravstvo” moći baviti ovisno o svojim kapacitetima; odnosno samo ako to neće opterećivati zdravstvene radnike i neće biti nauštrb pacijenata javnog zdravstva da cijenu u konačnici ne bi platilo ni javno zdravstvo ni zdravlje građana. S druge strane, iz Ministarstva turizma kažu da je njihov uvjet da se zdravstvo bavi i dijelom turističkih usluga bio da se one pružaju sukladno njihovim propisima koji ih reguliraju, poput ishođenja rješenja, te da inspekcijski nadzor provode turistički inspektori. 

No, ti inspektori neće imati posla u specijalnoj bolnici za za otopediju i traumatologiju, privatne ustanove koja je u Krapinskim Toplicama otvorena prije 10 godina. Njezin suvlasnik, ravnatelj i kirurg, profesor Nikola Čičak ovako je komentirao nove zakonske podloge: “Rekao bih da je ovaj vid odnosno mogućnost proširenja poslovanja ipak prvenstveno namijenjen hrvatskom lječilištima i toplicama“. U Akromionu su se stoga, otkriva on, odlučili da se njihova bolnica neće upustiti u turistički dio poslovanja. Inače, prema najnovijem istraživanju “Stavovi i potrošnja turista u Hrvatskoj – TOMAS Ljeto 2017.” koji prikuplja i analizira podatke o sociodemografskoj strukturi gostiju, obilježjima putovanja i boravka u destinaciji, potrošnji te zadovoljstvu gostiju, kod motivacije dolaska došlo je do značajnih promjena u odnosu na 2014. godinu. 

Upravo su posebni oblici turizma kao što su enogastro, sportski te zdravstveni turizam, sve važniji motivatori dolaska gostiju našu zemlju. Pritom osam posto dolazi zbog wellnessa (povećanje od 6 postotnih bodova prema istraživanju iz 2014.), a kao zdravstvene razloge dolaska navodi sedam posto anketiranih, dok ih je 2014. to učinilo njih četiri posto, piše vecernji.hr

hr Mon Nov 19 2018 18:13:41 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis
//www.dalmacijanews.hr/files/61799df06f52df9e648b458b/80

CARNET obilježava 30 godina i razvija "Nove prilike": Iskustva online nastave i učitelji novoga doba

Program otvorenja konferencije svojim dolaskom uveličao je prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja

Primjena umjetne inteligencije u obrazovanju samo je jedna od zanimljivih tema CARNET-ove trodnevne, 23. konferencije za korisnike koja se ove godine održava pod nazivom “CUC 2021: Nove prilike” i u srijedu, 27. listopada 2021. svečano je otvorena u Konvencijskom centru Šibenik. Tim događajem Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ujedno obilježava 30 godina uspješnog djelovanja u poticanju primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju.

Program otvorenja konferencije svojim dolaskom uveličao je prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, te pritom izjavio: “Danas je praktički nezamislivo funkcioniranje obrazovnog sustava bez potpore CARNETA svega onoga što CARNET čini. Htio bih vam zahvaliti ta velika postignuća kojima ste omogućili prošlogodišnje odvijanje školske godine koji smo uspješno priveli kraju. Sada na početku ove školske godine ponovo smo suočeni s razmahivanjem pandemije gdje ćemo sigurno u nekim trenucima trebati prelaziti i na online nastavu. Od ravnatelja smo čuli da je CARNET spreman i da je već unaprijedio neke mogućnosti, pa ćemo onda svi zajedno sigurno uspjeti uspješno prebroditi i ovu situaciju.”

Okupljenima se obratio Hrvoje Puljiz, ravnatelj CARNET-a: Kako bismo stavili naglasak na pozitivne aspekte svega novoga što nas je zadesilo u protekle skoro dvije godine – i sve one izazove koje smo prepoznali i ostvarili kao prilike - ovogodišnju smo konferenciju s pravom nazvali „Nove prilike“! Fokusirat ćemo se na sve one izazove koje smo na neki način pretvorili sada već u trendove u području učenja i poučavanja - kazao je Puljiz.

Osvijestit ćemo važnosti i dobre prakse poučavanja usmjerenog na učenika u online i hibridnom okruženju. Istaknut ćemo načine i korištenja novih tehnologija, ali i ulogu umjetne inteligencije u obrazovanju. Razgovarat ćemo o važnosti odgojno-obrazovnih radnika u ulozi stručnjaka u osmišljavaju i implementaciji digitalnih tehnologija u proces učenja i poučavanja. Po prvi puta na konferenciji se bavimo i temom održivoga razvoja, odnosno odgovornog korištenja tehnologije u službi zelene škole. 

Značajan dio konferencije posvetili smo i našem projektu e-Škole. Nakon uspješnog pilot projekta i pune tri godine provedbe druge faze projekta, predstavit ćemo vam trenutni status provedbe. Važno nam je ovdje istaknuti brojne projektne aktivnosti koje slijede u nadolazećem razdoblju a iznimno su bitne za kontinuiran razvoj digitalne zrelosti škola – i poćenito za cilj samog projekta, a to su Digitalno zrele škole.

 Kao ravnatelj CARNET-a, mogu vam obećati da ćemo (će CARNET) i dalje sustavno, i vjerujem kao i do sada, uspješno poticati digitalnu transformaciju obrazovnoga sustava i biti potpora digitalnim promjenama u društvu. To u prvome redu znači razvoj dobre mreže i niza usluga u skladu s potrebama svih skupina naših korisnika, pružanje različitih oblika obrazovanja i podrške za korištenje novih tehnologija u obrazovanju te zaštitu hrvatskoga digitalnog identiteta i prostora. 

Ove godine slavimo i 30. godina CARNETA te se ovim putem želim zahvaliti svim dionicima koji su ugradili svoje znanje i trud u razvoj CARNET-a kako bi danas bio ono što je, a to je strateška institucija hrvatskog obrazovnog sustava”, rekao je ravnatelj CARNET-a.

Otvaranju konferencije prisustvovali su i Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika, te Bernard Gršić, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva i bivši “carnetovac”. “Digitalno društvo mora biti sigurno, a to osigurava upravo CARNET”, istaknuo je među ostalim Bernard Gršić.

Pokrovitelji konferencije su Ured predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Nakon prošlogodišnjeg online formata uvjetovanog epidemiološkom prilikama, konferencija je ove godine organizirana u hibridnom izdanju, pa se može pratiti putem platforme za virtualne konferencije ili uživo u Šibeniku uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde.

Ove godine konferencija nosi naziv „Nove prilike“ pa je tako i program fokusiran na teme vezane uz prilike koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija - na primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, hibridno i fleksibilno obrazovanje. Ove godine prvi puta govorimo o održivom razvoju, odnosno primjeni tehnologije za zeleni i održivi razvoj u školi.

Konferenciju samo putem online platforme prati oko 1500 sudionika – učitelja, nastavnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama, profesora s fakulteta, CARNET-ovih sistem inženjera i koordinatora, članova znanstveno-istraživačke zajednice, te informatičkih stručnjaka i gospodarstvenika iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije. Za njih i sudionike koji fizički pristustvuju konferenciji je tijekom tri dana organizirano 50 radionica, niz interaktivnih izlaganja, tri pozvana predavanja, tri panel rasprave i dva okrugla stola.

Kako postati bolji učitelj, Koliko sam uspješan u provođenju online nastave, Vodič za obrazovne influencere – učitelje nomade, Učiteljica kakva želim biti, Budućnost obrazovanja je multidisciplinarna, samo su dio predavanja održanih prvog dana konferencije “CUC 2021: Nove prilike”, koje je pratila velika posjećenost i dobra atmosfera.

Predavanje na engleskom jeziku o obrazovanju učenika za njihovu budućnost, a ne za našu prošlost u srijedu je održao Andreas Schleicher iz Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) i inicijator Programa za međunarodnu procjenu znanja i vještina učenika. Više od 20 godina radio je s ministrima i čelnicima obrazovanja na poboljšanju obrazovnog sustava.

Predavač Andreas Schleicher govorio je o budućnosti obrazovanja na koje će utjecati i umjetna inteligencija. No, lako je reći, a teško je napraviti - dodao je, te napomenuo da je prije društvo trebalo nekolicinu izvanrednih ljudi, a danas treba sve. Tu se, naravno, postavlja i pitanje rizika od automatizacije - gubitka posla zbog robota, no što ljudi imaju više znanja i vještina, to su manje šanse od gubitka posla - rekao je. “Danas se učenike educira za zanimanja koja više neće postojati. Škole nemaju osjećaj za budućnost, već učenike educiraju za našu prošlost” - kazao je Andreas Schleicher i napomenuo kako nije dovoljno znati kemiju i fiziku, već treba razmišljati kao znanstvenik. Inovacija je spajanje točaka u veliku ideju. Moderni svijet više ne nagrađuje ono što znaš, već za ono što možeš napraviti s tim znanjem - kazao je predavač i naveo primjere kako tehnologija pomaže u učenju: “Snaga tehnologije je u tome da može pratiti napredak učenika i učitelj tada može bolje znati kada krenuti dalje s gradivom. Upotreba tehnologije za učenike s poteškoćama daje im supermoći. Možemo pratiti kako različiti ljudi različito uče. Istaknuo je da se tehnologija upotrebljava kako bi ljudi dobili supersposobnosti.”

Predavanja stranih stručnjaka se nastavljaju u četvrtak kada će Marco Neves, stručnjak za primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, također na engleskom jeziku, govoriti o dobroj praksi uvođenja umjetne inteligencije u obrazovni sustav Portugala, te odgovoriti na pitanje kako se umjetna inteligencija može koristiti u okviru personaliziranog učenja.

Zadnji dan konferencije rezerviran je za predavanje Fengchun Miaoa, direktora Jedinice za tehnologiju i umjetnu inteligenciju u obrazovanju u UNESCO-u. Fengchun Miao je zadužen za vođenje programa o umjetnoj inteligenciji u obrazovanju, razvoju digitalnih vještina za nastavnike i učenike, otvorenim obrazovnim resursima (OER), mobilnom učenju i budućim e-školama, o čemu će biti riječi i na njegovom predavanju.

Povodom 30 godina CARNET-a o događajima koji su obilježili povijest Hrvatske akademska i istraživačke mreže, te o planovima za budućnost, govorili su prof. dr. sc. Predrag Pale, jedan od osnivača CARNET-a, prof. dr. sc. Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i sporta od 2003. do 2009., Jasenka Gojšić, ravnateljica CARNET-a od 1998. do 2004. godine i Hrvoje Puljiz, ravnatelj CARNET-a.

hr Wed Oct 27 2021 20:41:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis
//www.dalmacijanews.hr/files/6176b2486f52df6e618b459d/80

CARNET konferencija: Fokus će biti na teme vezane uz nove prilike koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija

Kroz interaktivna izlaganja, panele i radionice fokusirat će se na teme vezane uz nove prilike koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija, posebice na primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, hibridno i fleksibilno obrazovanje te primjenu tehnologije za zeleni i održivi razvoj u školi

Svečano otvaranje CARNET-ove konferencije CUC 2021 održat će se u srijedu, 27. listopada 2021. godine s početkom u  16.30 sati u hotelu Ivan u Šibeniku (dvorane Šibenik 1, Šibenik 2).  

U programu službenog otvaranja konferencije sudjelovat će ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te ministrica regionalnog razvoja i fondova  Europske unije Nataša Tramišak.  

Kroz interaktivna izlaganja, panele i radionice fokusirat će se na teme vezane uz nove prilike koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija, posebice na primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, hibridno i fleksibilno obrazovanje te primjenu tehnologije za zeleni i održivi razvoj u školi.  

CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC godišnje je okupljanje CARNET-ovih korisnika i suradnika, uključujući učitelje, nastavnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim  školama, profesore na fakultetima, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT).  

To je platforma za razmjenu informacija, znanja i iskustava te razvoj suradnje osoba koje imaju dodir s IKT-om, ponajprije internetom te s njim povezanim naprednim oblicima korištenja, primarno u edukaciji, koristeći se modernim pedagoškim pristupima. Konferencija se kontinuirano organizira od 1999. godine te je od skromnih početaka tijekom godina  postala važno događanje koje danas okuplja više od 1000 sudionika iz svih područja  primjene IKT-a.  

Tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda predsjednika Republike Hrvatske, koji tako iskazuju potporu djelovanju Hrvatske akademske  i istraživačke mreže – CARNET u poticanju primjene informacijskih i komunikacijskih  tehnologija u hrvatskome društvu. 

Cijeli program konferencije dostupan je ovdje.

hr Mon Oct 25 2021 15:39:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis
//www.dalmacijanews.hr/files/6171344b6f52df405b8b45c7/80

Digitalna Dalmacija: Mladi poduzetnik Stipe Režić otkrio recept za uspješni razvoj startupa

"Važna stvar su financijski poticaji od grada, županije i Europskih fondova", moglo se čuti na predavanju
Čak tri godine bilo je potrebno mladom splitskom poduzetniku i entuzijastu Stipi Režiću, danas vlasniku međunarodne tvrtke Mushroom Cups, od same ideje i osnivanja startupa, preko rješavanja birokratskih problema i lutanja internetskim prostranstvima, do pronalaska ulagača, uspješnog plasiranja novog proizvoda i poslovanja na nuli. A ideja je bila krajnje neobična, spojiti kavu s ljekovitim gljivama i ponuditi svima onima koji žele bolje sportske rezultate, koncentraciju i imunitet. Kako je Režić spojio nespojivo i uspio prevladati zamke na svom poduzetničkom putu iz prve ruke čuli smo na prvom BizTalk meetupu s temom “Kako razvijati startup?", prvom u nizu predavanja s uspješnim poduzetnicima koja pod okriljem projekta ICT Županija, organizira startup zajednica Digitalna Dalmacija u PICS-u.

U zaista inspirativnom i životnom predavanju na BizTalk-u, Režić je mladoj dalmatinskoj startup sceni predstavio svoj startup Mushroom Cups i proizvode koje plasira na tržište SAD-a, Kanade i Europe. Iako se nije bavio hranom ni trgovinom, u suradnji s prijateljem s fakulteta, razvili su proizvod za kojeg su znali da ima tržišni potencijal, ali nisu znali kako ga prodati. Na tom putu učenja putem interneta o online prodaji, imali su sreću da ih je primio jedan inozemni akceleratorski program, investirao u njih, naučio puno toga što nisu znali i izbjegli greške koje su radili. Danas su članovi platforme Shopify za najperspektivnije startupe koji se bave online prodajom i koji ih uče kako prodavati i što je trenutno najučinkovitije na tržištu. Istodobno, imaju pametne integracije s Pixelom i Googlom.

- Od kada s njima radimo, počeli smo neke stvari brutalno dobro raditi tako da smo nakon dugo vremena na granici profitabilnosti. Budući startupi neće morati proći tako dug i težak put jer sada u Splitu postoji community Digitalna Dalmacija i nekoliko drugih događanja gdje možete upoznati ljude koji rade slične stvari i popričati s nekim, što ja nisam imao u trenutku kad sam počinjao. Zato sam više gledao put prema inozemstvu jer drugog izbora nije bilo. Međutim, i ti akceleratorski programi će te usmjeriti, ali 90% posla moraš sam odraditi. Uspjet ćeš ako te muči neki problem, razmišljaj o tome navečer kad ideš leći, jer ako ti to ne učiniš, ima netko tko hoće i vjerojatno će te prestići, poručio je Režić dodajući kako mu je na poslovnom putu pomogao i partner s iskustvom u proizvodnji i prodaji hrane.

Druga važna stvar su financijski poticaji od grada, županije i Europskih fondova koji su dobar vjetar u leđa i veliki zamašnjak u poslovanju, dok su cofounderi ulagači čije cifre nisu bile velike, ali su bile dovoljne da razviju proizvod, ali nedovoljne za marketing i prodaju. Istodobno, vanjske foundere smatra nužnim zlom jer imaju velika očekivanja, ali je kod start-upa dobro to što, kada u njih investiraju, ne očekuju puno već u samom početku računaju da od 10, njih 8 ili 9 neće opravdati investiciju. Istodobno, za crowdfunding putem platforme Kickstarter kaže kako nije opravdao uloženi trud.

Nema prodaje bez marketinga


Poseban naglasak tijekom svog predavanja, Režić je stavio na marketing.
- Prvi zaposlenik u mojoj tvrtki, godinu dana od osnutka, bila je osoba zadužena za marketing jer je to segment kojeg treba raditi paralelno s razvojem proizvoda kako bi se razvila prodaja. Danas, u tom dijelu posla nema velike filozofije. Kako se bavimo online prodajom, za marketing koristimo društvene mreže i Google, optimizaciju vlastite web stranice, sms i e-mail putem mailing lista. Već sada na taj način ostvarujemo 60% prometa, a da toga nema, ne bi bili profitabilni. Druga važna stvar je što sam uspio dobiti podršku profesionalnih sportaša poput Blanke Vlašić, Dina Rađe i Marija Ančića. S time smo išli prema medijima i domaćim portalima, to nas ništa nije koštalo, a ljudi su saznali za naše proizvode i dobili smo nove partnere, istaknuo je Režić.
Sudionike predavanja zanimala su njegova iskustva u poslovanju s inozemstvom obzirom da Hrvatska ima neka ograničenja kada je u pitanju prijem deviza. Tu je PayPal jedno od rješenja iako ne idealan jer i s njim treba imati iskustva i ne dozvoliti da oni rade konverziju deviza u kune jer se gubi veliki dio kolača. Puno bolja opcija je TransferWise. Ali, Mushroom Cups dio tog inozemnog posla odrađuje putem svoje tvrtke osnovane u SAD-u i to bez nekih većih problema jer ta zemlja na startupe nema PDV-a.

Investitori radije investiraju u posao nego u ideje


Zaključci predavanja Stipe Režića mogli bi se svesti na nekoliko glavnih poruka: posjećujte evente iz IT sektora i pričajte o svojim idejama jer komunikacija s drugima može otvoriti neka važna vrata za napraviti sljedeći veliki korak. Kada imate ideju, najbolje je okupiti tim ljudi koji imaju iskustvo i znanja koja sami nemamo, a u fazi razvija i investiranja, dobro je od samog početka uključiti marketing kako bi se pročulo o tome što radite. Iskoristite sve poticaje koji su vam na raspolaganju i za koje je sreća da ih ima jer, koliki god bili, nekad mogu značiti razliku između win-a i fail-a. Kada su u pitanju investitori, oni rijetko investiraju u ideju, nego najčešće u posao koji već ima neku zaradu i koji dodatnim ulaganjem može značajno povećati prihod, odnosno kad je input koji im fali jedino novac. Za prodaju je važna optimizacija stranice, popusti i različiti paketi ponuda te nije uvijek nužno angažirati nekoga stručnog za taj posao jer već i jeftini Wordpress template-i mogu zadovoljiti potrebe. Stvarajte vlastite mailing liste i oglašavajte se tim kanalima jer kod Internet prodaje ne smiješ biti prenametljiv. I konačno, radite jedno po jedno tržište jer je svako specifično na svoj način i na njega treba ići sa jednako tako specifičnim, prilagođenim potrebama poput lokalpatriotizma koji može biti dobitna formula za domaće tržište.


Razmjena iskustava


BizTalk meetup, prema riječima moderatora predavanja i voditelja projekta ICT Županija Damira Brčića, osmišljen je kao mjesto za razmjenu iskustva iskusnih voditelja startupa izraslih tijekom prijašnjih godina kroz programe projekta ICT Županija.
- To je i mjesto podrške lokalnim startupima okupljenima u zajednici Digitalna Dalmacija koja stvara jedinstven pregled cjelokupne županijske i splitske IT startup scene, daje edukacijsku, financijsku i savjetodavnu podršku početnicima s dobrim idejama za startupe u nastajanju koji imaju razvojni potencijal te marketinšku potporu za izlazak na tržište i stvaranje kontakta s potencijalnim investitorima, a ujedno ih potiče, usmjerava i pomaže im u pronalasku tržišnih niša u globalnom IT svijetu. Digitalna Dalmacija  istodobno radi na stvaranju IT startup mindseta, umrežavanju cjelokupnog IT startup poduzetništva i razvoju IT ekosustava na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije, kazao je Brčić.

Na koncu, ističemo kako je jedan od ciljeva ICT županije i Digitalne Dalmacije podržati lokalne startupe od same ideje do razvoja, financiranja i skaliranja jedan je od glavnih ciljeva projekta ICT Županija

hr Thu Oct 21 2021 11:35:40 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis
//www.dalmacijanews.hr/files/616efccc6f52df49598b457e/80
Foto: Frapa Business Cup

Jedna od najpoznatijih marina u Hrvatskoj organizira najveću ekskluzivnu poslovnu regatu u Hrvatskoj

Glavni cilj regate je na drugačiji i kreativan način omogućiti međusobno povezivanje i umrežavanje uspješnih tvrtki i poduzetnika iz Hrvatske i svijeta
Jedna od najpoznatijih marina u Hrvatskoj Marina Frapa Resort Rogoznica, 22. i 23.10.2021. treći put organizira najveću ekskluzivnu poslovnu regatu Frapa Business Cup 2021.

Frapa Business Cup održat će se ove godine od 21. do 24. listopada. Brojni upiti i velik interes pokazuju da je ovaj vid poslovnog povezivanja sve popularniji i sve zanimljiviji i tvrtkama i pojedincima. Na toj će se regati okupiti posade željne borbe s vjetrom i morem, ali i međusobnog druženja i upoznavanja. Glavni cilj regate je na drugačiji i kreativan način omogućiti međusobno povezivanje i umrežavanje uspješnih tvrtki i poduzetnika iz Hrvatske i svijeta, a ako se u takvim neformalnim druženjima još sklopi i kakav dobar posao, onda je regata ispunila svoj cilj.

Ovakve regate su izvrsna prilika za korporativno druženje, interni teambuilding i zabavu. Možete li zamisliti bolji način zbližavanja članova tima i izgradnju međusobnog povjerenja od provođenja vremena na brodu dok vjetar šiba u jedra, a more se razbija o provu u utrci za što bolju poziciju. U takvim situacijama, suradnja i angažman cijelog tima, neophodan je za postizanje što boljeg rezultata. Adrenalina i zabave, sigurno neće nedostajati, a dobra atmosfera, prebacit će se s mora na kopno u cjelovečernje druženja uz dobru hranu i  glazbu.
hr Tue Oct 19 2021 19:14:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Biznis

Pročitajte još . . .