DOBRE VIJESTI

Kupujete nekretninu? Evo u kojim hrvatskim gradovima padaju cijene kvadrata

Dobra vijest za sve koji kupuju stan. Naime, prema podacima oglasnika Crozilla.com u pojedinim hrvatskim gradovima cijene nekretnina tijekom ožujka počele su padati. Tako se u skupini gradova s nižim prosječnim oglašavanim cijenama kvadrata nalaze Karlovac, Bjelovar, Osijek i Slavonski Brod. Karlovac je dosegao prosječnu cijenu kvadrata od 1.719 eura, dok Bjelovar bilježi mjesečni pad od 3,3 posto s prosječnom cijenom od 1.826 eura.

Slavonski Brod bilježi pad od 0,5 posto i prosječnu cijenu kvadrata od 1.978 eura, dok je Osijek od njega 30 eura jeftiniji, prenosi Poslovni.hr. Jadranski gradovi poput Poreča i Opatije zadržavaju visoke cijene stanova, ali s blagim promjenama u ožujku. Poreč bilježi pad od 0,3 posto, dok je prosječna cijena tamošnjih kvadrata iznosila 3.671 euro.

Opatija, kao luksuzna destinacija, ostaje visoko pozicionirana s prosječnom cijenom od 5.140 eura, uz minimalan pad od 0,2 posto. Pad bilježi i Makarska u kojoj su cijene na mjesečnoj razini bile niže za 0,4 posto, pa je prosječna cijena iznosila 3.515 eura po kvadratu. U jednakom su postotku cijene u Puli porasle i popele se na 3.074 eura po kvadratu.

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazuju pak da Dubrovnik, s cijenom od 5686 eura, i Zadar, s 3476 eura, zadržavaju stabilne cijene.  

– Podaci o oglašavanim cijenama stanova pokazuju dinamiku tržišta nekretnina te potencijalnim kupcima i prodavateljima pružaju uvid u kretanje cijena na određenim područjima. Unatoč raznolikim promjenama, valja imati na umu to da prosječne tražene cijene uglavnom variraju od stvarnih prodajnih cijena jer odražavaju želje prodavatelja, rekao je Mladen Matijević, regionalni direktor tvrtke Indomio d.o.o., koja drži mrežu portala za nekretnine Indomio.hr i Crozilla.com, prenosi tportal.

POSLJEDNJE DODANO: