Mještani slave: Deložacija obitelji Slavica odgođena za šest mjeseci!

U utorak u 11 sati najavljena je deložacija obitelji Slavica iz njihove kuće u Bilicama! Nakon što je prva deložacija u veljači odgođena zbog nedolaska ovrhovoditelja šibenske Jadranske banke, sudski ovršitelj je na odgodio deložaciju za danas. Od jutros u njihov dom iz svih krajeva Hrvatske pristižu brojni aktivisti udruge Živi zid.

Aktivisti udruge Živi zid, njih tridesetak, spriječili su ulazak sudskog ovršitelja šibenske Jadranske banke da uđe u kuću obitelji Slavica u Bilicima i tako sprovede ovrhu, zbog neplaćenog kredita u iznosu od 200.000 kuna, koje je još 1999. godine podigao Vinko Slavica kroz program samozapošljavanja, piše Šibenik IN.

Pjesmom “Moja domovina”, i uzvicima “lopovi, lopovi”, “podrška škveru na Ugljanu” i “susjedi u živi zid”, članovi udruge nabrijavaju atmosferu i okupljaju Biličane da pomognu u nastojanjima da se spriječi ovrha, kako obitelj Slavica ne bi ostala bez doma. Prvi pokušaj ovršitelja su, zasad, spriječili. Ovršitelja u ovom trenutku nema pred kućom, otišli su u nepoznatom smijeru. Nema ni policije.

Uzvicima “Pobjeda, pobjeda!” aktivisti Živog zida dočekali su  rješenje Jadranske banke kojim na šest mjeseci odgađaju deložaciju obitelji Slavica iz njihove kuće zbog navraćanja kredita kojeg je Vinko Slavica podigao još 1999. godine za samozapošljavanje, piše Šibenik IN.
Vinko Slavica kazao je kako mu je malo lakše ali da i sam ne zna što će biti za pola godine.

POSLJEDNJE DODANO: