U Sutivanu održano natjecanje u lignjolovu: Lignja slabo “radila”, ali prelijepo vrijeme je sve izvuklo!

Jučer, 26.10.2022. se u Sutivanu u organizaciji Turističke zajednice Općine Sutivan održala tradicionalna manifestacija Je bilo sriće? – natjecanje u lignjolovu čija je provedba povjerena sportsko-ribolovnom klubu Kalamuc.
Obilježila  ga je mala količina ulovljenih liganja, ali i rekordan broj prijavljenih ekipa i odlična zabava koja je potrajala do kasno u noć. Natjecale su se 33 ekipe sa do četiri člana u plovilima i to iz Supetra, Splitske i matične luke Sutivana, a na brodovima su bili i strani gosti hotela Lemon Garden iz Sutivana.
Na moru je bila i bracera Gospa od mora iz Omiša kao i brod sa sucima i snimateljima HTV-a koji su snimali reportažu za emisiju More. Na predivnoj 9-metarskoj Gospi od mora plovili su  gosti TZO-a i Općine Sutivan koji su lovili izvan konkurencije, a među njima su bili i državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić i ravnatelj Uprave za otoke Dominik Paparić.
Ukupno je ulovljeno 6,64 kg liganja, a koliko je slabo lignja „radila“ govori i podatak da je čak 14 posada bilo bez ulova. Ipak je prelijepo vrijeme umanjilo tugu zbog lošeg ulova i osiguralo čaroban boravak na moru.
U konačnici je najuspješnija bila ekipa Fumari iz Supetra sa 812 g ulovljenih liganja, drugo mjesto je također pripalo supetarskoj ekipi Arbun 2 sa 666 g ulova a treće sa 615 g pripalo je domaćem ribolovcu Borisu Sabi. Najveća lignja od 444 g ulovljena je u ekipi Brzi i žestoki.
Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade u poklon bonovima ribolovne opreme i medalje, a za sve sudionike i goste natjecanja organizirana je večera i zabava u prostoru Kavanjinova ljetnikovca u Sutivanu. U ponudi se bili crni i bijeli rižot od sipe a nakon toga su se svi osladili ulovljenim lignjama spremljenim na roštilju.

POSLJEDNJE DODANO: