NJEMAČKA - DANSKA 2:0

Kroz prekid zbog nevremena i naklonost VAR-a, Njemačka do četvrtfinala

Domaćin Europskog prvenstva Njemačka prošla je u četvrtfinale nakon 2:0 protiv Danske u Dortmundu golovima Kaija Havertza (53-11 metara) i Jamala Musiale (68).

Puno se toga dogodilo u ovoj utakmici i sigurno će se još dugo mnogi sjećati. Od prekida zbog nevremena (gromovi, jaki pljusak, krupa…) koji je trajao otprilike 25 minuta, a zbio se pred kraj prvog poluvremena, preko poništenog pogotka Andersenu za Dansku zbog minimalnog zaleđa Delaneya, e da bi VAR pozvao suca Olivera zbog udarca lopte u ruku Andersena samo nekoliko minuta kasnije. Rekao bi „proslavljeni“ Bruno Marić, „nećemo lake penale“, a ovaj je bio iz te kategorije. Lagani poguranac domaćina, Havertz je svladao Schmeichela preciznim šutom u donji lijevi kut.

Kad se Danska otvorila, mogla je inkasirati i više. Havertz je propustio jedan na jedan sa Schmeichelom, ali Musiala nije kad je utekao presporim braničima u 68. minuti. Napadaču Bayerna je to treći pogodak na prvenstvu, priključio se Georgesu Mikautadzeu na vrhu ljestvice strijelaca. Pogodak za 2:0 donio je Nijemcima olakšanje…

Njemačka će u četvrtfinalu igrati protiv Španjolske ili Gruzije.

POSLJEDNJE DODANO: