CRO MELGES 24 CUP

Kreće hrvatska jedriličarska liga prvaka: Rekordne 22 posade na startu nove sezone

Četvrta sezona najjačeg hrvatskog jedriličarskog natjecanja, CRO Melges 24 Cupa, starta ovaj vikend (2. i 3.3.) u Biogradu s rekordne 22 prijavljene posade.

Jedriličarski klub Briva kao organizator ugostit će više od 100 jedriličara i jedriličarki među kojima se nalaze i velika imena hrvatskog jedrenja poput Karla Kureta, Ante Ćesića, Tomislava Bašića, Ivana Kljakovića Gašpića, Ante Botice. A treba istaknuti kako je biogradski klub među prvima u Hrvatskoj podržao stvaranje jedriličarskog natjecanja koje će ujediniti sve jedriličare i pružiti im priliku da se natječu u istim jedrilicama. 

-Naša CRO Melges 24 priča koja uspješno traje već četvrtu godinu započela je upravo u Biogradu 2021. godine. Kao predsjednika Hrvatskog udruženja klase Melges 24 veseli me što svake godine širimo bazu posada koje dolaze na regate Cupa. Konkretno, Biograd CRO Melges 24 Cup je u svojem prvom izdanju imao 10 posada na startu, a ovogodišnja regata ima 22 prijave. U jako kratkom vremenu narasli smo više od 100 posto što pokazuje koliko je jedrenje u monotipu postalo privlačno za naše jedriličare, ponosan je Luka Šangulin, član organizacijskog odbora regate.

Za ovu je godinu planirano sedam regata koje će se održati diljem obale, od Opatije do Splita, uz partnerstvo Angelina Yacht Chartera, Sailing Pointa Hrvatska, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, regate.com.hr, Raiser digitalne agencije, EmergenSea i Dustom Sailsa. Apsolutni vrhunac sezone bit će Europsko prvenstvo za klasu Melges 24 u Splitu koje je na rasporedu krajem rujna i početkom listopada.

-Hrvatska je u samo nekoliko godina doživjela pravi bum u Melgesu 24. Zahvaljujući toj ‘melgesmaniji’, naša flota je postala jedna od najvećih na svijetu u ovoj klasi. Naše regate su iznimno dobro organizirane i konkurentne, što je prepoznala i svjetska Melges 24 organizacija. Interes stranih posada za EP u Splitu je velik, što će sigurno dovesti do dodatne popularizacije ove klase na Jadranu, istaknuo je Luka Šangulin.

POSLJEDNJE DODANO: