Pretkadetkinje Košarkaške akademije Žana Lelas s prvog mjesta izborile završnicu Prvenstva Hrvatske

Košarkaška akademija Žana Lelas izborila je završnicu Prvenstva Hrvatske u uzrastu pretkadetkinja (U-15) na poluzavršnom turniru u Zagrebu. Cure koje vode Vjekoslav Lokica i Anita Rade ostvarile su dvije uvjerljive pobjede i tijesan poraz i u konačnici kao prvoplasirane prošle na završni turnir na kojemu će se odlučivati o medaljama i prvakinjama.

Prvog dana svladale su FSV 52:30, u subotu su poražene od Trešnjevke 2009 67:71, da bi u nedjelju dobile Viroviticu 78:32. Činilo se da će završiti kao druge, no u posljednjoj utakmici FSV je dobio Trešnjevku 2009 i tako su splitske cure pobjednice poluzavršnoga turnira, pripalo im je prvo mjesto na međusobnu koš razliku. FSV je trebao 14 razlike, ali nije uspio napraviti još veću senzaciju kojom bi Trešnjevka ispala.

Posebna priča je utakmica s Trešnjevkom koja je imala pomoć sudaca i uspjela prestići vodstvo Splićanki od 14 razlike koliko su vodile u drugoj četvrtini. Nešto manje od osam minuta prije kraja zbog petog prekršaja iz igre je morala najbolja igračica Nina Bilić premda je po stanju na semaforu to bio četvrti faul, a onda opterećene prekršajima, jer sve igračice iz prve petorke imala su po četiri osobne, nisu uspjele sačuvati pobjedu, a valja reći da su u završnici od šest slobodnih bacanja pogodile samo jedno.

POSLJEDNJE DODANO: