Hajduk i Dinamo dva su kluba bratska

Kao  navijač Hajduka, član uprave Hajduka iz ratne 92.-96. te na kraće vrijeme i predsjednik skupštine “Hajduka” ne mogu ostati ravnodušan na ono što se događa u našem nogometu, a kulminiralo je ovih dana u svađi između čelnih ljudi Dinama i Hajduka. I dok meštar medijske scene gosp.Zdravko Mamić trijumfalno zabavlja naciju djeleći packe svima oko sebe, a moji u Hajduku očajni zbog po njima očitih nepravdi pokušavaju dozvati pravdu koja jest spora ali ipak dostupna, jedni i drugi ne brineći o posljedicama koje mogu izazvati kod ionako frustriranog naroda na relaciji sjever-jug, zaboravljajući da se radi o najvažnijoj ali ipak sporednoj stvari na svijetu.

Gospodine Mamiću pustite sport sportašima! Nepodnošljivo je da u Vašem mandatu nitko ne govori o eri nogometnih trenera, sjajnih nogometaša nego o Vama a sada moji u Hajduku upadaju u istu zamku. Sjećam se dobro onih dana kada smo Hajduka pamtili po sjajnim trenerima Luki KaliterniSlavku LušticiTomislavu Iviću u novije doba Ivanu Kataliniću i Zoranu Vuliću(svakom u svojoj eri) s generacijama sjajnih nogometaša. Tako isto pamtimo Zlatka ZebecaDražena Jerkovića, neponovljivog Ćiru Blaževića, u novije vrijeme Cicu KranjčaraMarijana Vlaka i mogih drugih koji su sa sjajnim generacijama nogometaša pronijeli slavu naša dva najtrofejnija kluba. Volio bih da i sada pričamo o sjajnoj generciji nogometaša i njihovih učitelja i o mnogim aspektima tog najljepšeg sporta.

Zato Vas molim prestanite sa svađama, a napose sa prijetnjama i nemojte nikome “davati po piksi” jer u sportu se ne tuče (makar ne u nogometu) nego se sportski i viteški natječe tko je bolji. U Hajduku dobro znaju da se može napraviti dobar rezultat kada protiv sebe imaš i instituciju predsjednika države  tako reći na čelu  voljenog zagrebačkog kluba, ali su unatoč svemu trofeji ostajali u Splitu.

Zato, hajdukovci, radite strpljivo i maksimalno stručno pa će opet biti po onoj biblijskoj da je David pobijedio Golijata. Mi pravi hajdukovci Vas volimo kada i niste na razini naših očekivanja, ali vas bodrimo da se ponovno vinete u visine  unatoč svemu pa i nepravdi o kojoj govorite. Sjetimo se svi kako je tek našim također velikim klubovima poput Rijeke, Osijeka, Varteksa i Zagreba, ali i mnogih drugih koje ovom zgodom nisam spomenuo.  

Bahatim i neumjerenim ljudima koji svoj uspjeh ne znaju slaviti dostojanstveno na ljudski i civiliziran način ne vrjeđajući druge poručujem parafrazirajući Vladu Gotovca “Njihova srca izgorjet će u vlastitoj zloći i nikad neće osijetit sreću jer će ih vlastita mržnja izjedati”.

A vi istinski ljubitelji sporta i nogometa navijajte žestoko i čestito za svoje klubove  i nedajte se uvući u njihove mreže zla zasnovane na osobnim taštinama i nezajažljivim materijalnim koristima. Nakon utakmice čestitajte boljima i sretnijima i učinite sve da vaši ljubimci drugom zgodom budu uspješniji. Neka vas ljubav prema sportu oplemenjuje i čini boljim ljudima prijateljima među sobom, a ne nikako krvnim neprijateljima. Neka se čuje pjesma kao u našoj mladosti, Hajduk i Dinamo dva su kluba bratska njima se diči cijela Hrvatska. 

POSLJEDNJE DODANO: