PORAZ U GOSTIMA

Košarkaši Splita poraženi su od beogradske Mege

Košarkaši Splita su u 25. kolu AdmiralBet ABA lige poraženi su od Mege rezultatom 92:78. Nakon 6 minuta igre palo je već 30 poena, a Split je imao plus 2 na pogon Funderburka Sullivana. Dobro je u utakmicu ušao i Perković s 5 poena, a gosti su nakon prvih 10 minuta bili na plus 3. Split je u drugoj dionici imao i plus 9, ali je Đurišić s dvije trice održao Megu u rezultatu.

Mega je pred kraj poluvremena i povela nakon što je vezala 4 trice. Splitova igra pala je izlaskom DJ Funderburka koji je u prvom dijelu zabio 14 poena. Mega je drugu četvrtinu dobila 10 razlike, a preokret se dogodio nakon 15. minute i izlaska iz igre DJ Funderburka kojeg je Rimac prekasno vratio u igru. Domaći su na veliki odmor otišli sa plus 7. Top poluvrijeme su za Megu odradili Đurišić Miljenović koji su kombinirali 30 poena.

Domaći su se u nastavku odvojili na plus 11, a užasan je bio Shannon Shorter bez kojeg Split ima minimalne šanse. Split je početkom drugog poluvremena prišao na minus 3, a Slaven Rimac je zakasnio s pozivanjem timeouta koji je stigao tek na minus 13. Gosti su se u nastavku neobjašnjivo raspao, a takav nije imao nikakve šanse za pobjedu na ovom gostovanju. Na ovoj se utakmici u nastavku pojavio tek DJ Funderburk, a Kalajžić i Shorter su bili blago rečeno očajni, piše jutarnji.

Split je ipak pokazao neke trzaje preko Funderburka i Shortera, ali je Mega preko Đurišića pobjegla na plus 13. Mega je iskontrolirala utakmicu u kojoj je Split u posljednjih 5 minuta teško dolazio do koševa, a Žuti će svoju šansu za doigravanje tražiti protiv najtežeg mogućeg protivnika što je Crvena Zvezda.

MEGA: Milijašević, Miljenović 20, 8sk, 4a, Jelavić 12, 5sk, Popović, Milutinović, Ilyasoglu 8, Đurišić 31, 3sk, 4a, Kovačević 4, Plavšić 7, 5sk, 3a, Jović 7, 3sk, Malovec 3, 3sk

SPLIT: Funderburk 25, 7sk, Perković 14, 3sk, 4a, Shorter 11, 5a, Sullivan 8, 5sk, Kalajžić 2, Tišma 3, 5sk, Runjić, Kučić 4, Vuko 5, 6sk, Perkušić, Ljubičić 6

POSLJEDNJE DODANO: