SVETI GLASOVI

Korizmeni koncert ansambla ‘Pučkih pivača KBF-a’ u Sinju

Korizma je posebno vrijeme za sve kršćane, obilježeno pripremom za najveći kršćanski blagdan – Uskrs. To je vrijeme posta, obraćenja i traženja sebe, a jedan od načina proslave su korizmeni koncerti diljem različitih mjesta. Jedan takav događaj bit će održan u Sinju, gdje će ansambl ‘Pučki pivači KBF-a’ izvesti koncert pučkih tradicijskih korizmenih napjeva pod nazivom ‘Evo drvo Križa’. Koncert će se održati 16. ožujka (subota) u 18:00 sati u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

‘Pučki pivači KBF-a’ službeni su vokalni ansambl Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji se kroz svojih pet godina postojanja istaknuo s više od 60 zapaženih nastupa. Njihovi koncerti nastoje približiti svekolikom puku velika otajstva katoličke vjere kroz tradicionalne napjeve, stapajući različite svjetove u predivan kaleidoskop zvukovnih boja i interpretacija.

Ansambl će predstaviti prizore posljednjih dana Kristova života, oslikavajući ih izabranom zvukovnom paletom najrazličitijih napjeva. Ova glazbena interpretacija pruža priliku vjernicima da prožive otajstva Kristove i muke Majke njegove tijekom korizme.

Ansambal djeluje pod vodstvom renomiranog etnomuzikologa dr. sc. Joška Ćalete, a tijekom korizme održali su koncerte diljem regije, uključujući Sarajevo, Kreševo te Sinj, a planiraju nastupe i u Slunju, Krku i Zagrebu.

POSLJEDNJE DODANO: